Alžbeta Rechtorisová z Poruby při střelbě

Alžbeta Rechtorisová z Poruby při střelbě | foto: Petr Kotala, hazenaporuba.cz

Házenkářky Poruby znovu rozdrtily kosovského soka a v Evropě postupují

  • 0
Házenkářky Poruby postoupily přes kosovský celek KHF Shqiponja suverénně do čtvrtfinále Vyzývacího poháru. Po drtivém domácím vítězství 51:18 z minulé soboty Sokol vyhrál i odvetu na hřišti soupeře výrazným rozdílem 46:22.

„Jsme rádi, že to je za námi a všechny holky to přežily ve zdraví. V hale byly podmínky na hranici regulérnosti. Mám velkou radost z toho, jak skvěle se s tím holky popraly,“ uvedl na klubovém webu trenér Poruby Peter Olšavský, jehož svěřenkyně dvojzápas vyhrály celkovým skóre 97:40.

Navzdory jednoznačnému výsledku nebyla podle Olšavského odveta jednoduchá.

„Potěšil mě náš výkon, protože to nebyl jednoduchý zápas. Domácí hráčky hrály velmi agresivně, chvílemi až zákeřně. Průběh byl od začátku jednoznačný a navázal na první zápas v Ostravě. Byla to ale pro nás další velmi cenná pohárová zkušenost, která se nám může v další fázi soutěže hodit,“ řekl trenér pátého celku interligové tabulky.

Osmifinále Vyzývacího poháru házenkářek

- odveta

KHF Shqiponja (Kosovo) - Sokol Poruba 22:46 (12:23)
Nejvíce branek:
Bebaová 5, Haxhaová a Kelmendiová po 4 - Revajová 12, Maiwalderová 7, Polášková a Rechtorisová po 5. Sedmimetrové hody: 2/2 - 8/3. Vyloučení: 4:4. Diváci: 200. První zápas: 18:51, postoupila Poruba.