Momentka z utkání Slavia - Poruba

Momentka z utkání Slavia - Poruba | foto: Marek Podhora, MAFRA

Poruba míří ve čtvrtfinále Vyzývacího poháru házenkářek do Polska

  • 0
Polský klub Kram Start Elblag čeká házenkářky Sokola Poruba se ve čtvrtfinále Vyzývacího poháru, rozhodl vídeňský los. První duel odehraje pátý celek interligové tabulky 4., nebo 5. března na hřišti soupeřek, odveta se uskuteční 11., nebo 12. března v Ostravě.

„Dostali jsme jednoho ze silnějších soupeřů. Polky jsou podle mého názoru mírným favoritem souboje, což ale nemusí v konečném důsledku nic znamenat,“ uvedl na klubovém webu trenér Poruby Peter Olšavský.

Vítěz čtvrtfinále Poruba vs. Elblag se v semifinále utká s lepším z duelu mezi švédským Höörem a španělským Guardes.

Dodal, že bez šancí na postup nejsou ani jeho svěřenkyně: „Je to hratelný soupeř, určitě se přes něj dá za dobré konstelace přejít. Naší malou výhodou může být to, že hrajeme odvetu doma.“

Loňský semifinalista Elblag vstoupil stejně jako Poruba do soutěže ve třetím kole a vyhrál všechny čtyři zápasy. Aktuálně čtvrtý celek polské ligy nejprve vyřadil rakouský tým UHC Müller Bau Stockerau (28:17, 33:20) a v osmifinále zdolal 33:23 a 32:24 ázerbájdžánský ABU Baku.

Poruba byla dosud ještě suverénnější. Gruzínského soupeře Mamuli Tbilisi vyřadila celkovým skóre o 46 gólů a následně kosovský tým KHF Shqiponja dokonce o 57 gólů.

,