Olomoucká Lucie Fabíková v utkání proti ŠKP Bratislava.

Olomoucká Lucie Fabíková v utkání proti ŠKP Bratislava. | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Házenkářky Olomouce doplácejí na chyby, Fabíková na všechno nestačí

  • 0
Slabší výkon v prvním poločase zápasu proti Veselí rozhodl o interligové porážce Olomouce v 15. kole soutěže. Zora v moravském derby prohrála 23:29, když v poločase na svého soupeře ztrácela pět branek. Zlepšená hra ve druhé půli už k otočení výsledku nestačila.

"Bohužel jsme se nevyvarovali technických chyb a znovu jsme vyhořeli na neproměňování vyložených šancí. Vítězství domácího družstva bylo zasloužené," uznal olomoucký trenér Libor Malínek.

Vývoj zápasu poznamenalo zranění olomoucké brankářské jedničky Barbory Raníkové, která musela kvůli problémům s pravým kolenem ze zápasu odstoupit už v sedmé minutě.

"Bářino zranění nás zastavilo. Irena Kozáková je dobrá brankářka, přesto hráčky Veselí v dalším průběhu dávaly branky lehčeji," podotkl Malínek.

Na body nestačil ani další dobrý výkon Lucie Fabíkové, který zaznamenala osm branek.

"Velký kus práce odvedla zejména v obranné fázi také Alena Vocilková, dobrý zápas odehrály Huráňová s Gebre Selassie," ocenil příspěvek dalších házenkářek Olomouce Malínek, jehož tým přes porážku udržel náskok jednoho bodu před Pískem, s nímž bojuje o postup do českého play-off.