Momentka z utkání Karviná - Zubří

Momentka z utkání Karviná - Zubří | foto: Alex Wipf

Házenkáři Zubří proti Karviné: jasné vedení, potom kolaps

  • 0
Když po Václavově trefě vedli v desáté minutě o šest branek, zdálo, že by mohli házenkáři Gumáren Zubří vyhrát v Karviné i druhý extraligový zápas sezony. Jenže hosté zbytek utkání absolutně nezvládli a domů se vrátili s jasnou porážkou 27:33.

„Utkání zaslouženě skončilo výhrou domácích, na které se podepsal i náš výkon,“ řekl pro svazové stránky kouč Zubří Jiří Kekrt. Na mysli měl především špatnou defenzivní práci mužstva, která ho provázela celou přípravou.

V Karviné inkasovalo Zubří o 11 branek více než ve vítězném domácím utkání s Jičínem. „Bylo vidět, že když jednomu z týmů fungovali gólmani, hned se skóre měnilo v jeho prospěch,“ podotkl Kekrt. „Nás podrželi v prvním poločase, proto jsme si vypracovali náskok. Ve druhém to bylo opačně a k tomu se přidalo naše neuvěřitelné množství neproměněných šancí.“

Hostům opět citelně scházel zraněný Řezníček, který stále čeká po návratu z francouzského Istres na obnovenou premiéru v klubu, odkud odešel do zahraničí. Zuberští fanoušci se ho mohou dočkat nejdříve v sobotu, kdy na Valašsko zavítá mistrovská a vedoucí Plzeň.