Zubří - Lovosice: domácí Štěpán Randýsek (vlevo) se snaží prosadit přes bránícího Radoslava Milera.

Zubří - Lovosice: domácí Štěpán Randýsek (vlevo) se snaží prosadit přes bránícího Radoslava Milera. | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Házenkáři Zubří nehodlají semifinále extraligy natahovat

  • 0
V nejkratším možném termínu mohou zuberští házenkáři rozhodnout o svém postupu do finále play-off. V semifinálové sérii vedou 2:0 nad Lovosicemi, ke třetímu zápasu nastoupí ve své hale dnes v 18 hodin. "Nemůžeme si dovolit prohrát a soupeře nastartovat," naznačil asistent trenéra Gumáren Zubří Jiří Mika, že bere jen vítězství. "A taky nechceme zbytečně ztrácet síly," dodal.

Favorit je v pohodě. Po suverénní domácí výhře uspěl také v Lovosicích a navázal na podzimní výsledek. "Lovosice nejsou zvyklé doma prohrávat, takže psychicky na tom nemusí být nejlépe. Na druhou stranu už nemají co ztratit, určitě nedají kůži zadarmo," uvědomuje si Mika.

Až na pár drobných šrámů je zuberské mužstvo v pořádku. Hlavní trenér Jiří Kekrt řeší jediný rébus. Přemýšlí, jestli do role třetího pivotmana nasadí Marka Třeštíka nebo Svatopluka Pernicu.

"Třeštík v prvním utkání potvrdil formu z kvalifikace o juniorské mistrovství světa, ale také Pernica hrál v Lovosicích výborně. Uvidíme až před zápasem," podotkl Mika.

Házenkáři věří, že za postupem je požene plná hala. První domácí utkání totiž sledovalo "jen" 800 diváků. "Vytvořili skvělou atmosféru, ale přece jen jsme čekali, že přijde víc lidí," přiznal asistent. Zápas nabídne program ČT4, ale jen ze záznamu ve 22.35. Naživo lze utkání sledovat na internetové stránce tvcom.cz.