Házenkáři Zlína zůstanou v lize

  • 8
Zlín - Házenkářský Zlín nezmizí z mapy ligových měst. Někdejší mistrovský klub, který musel v březnu potupně do skupiny o udržení, si uchoval ligovou příslušnost také pro příští sezonu. V posledním, rozhodujícím utkání ročníku překonal Rožnov pod Radhoštěm 29:15 (15:7). Mužstvo si ale nejvýraznější výsledek ročníku, který dosáhlo v neděli chvíli po poledni, vychutnalo až večer. K jistotě záchrany byla zapotřebí porážka předposledních Vítkovic v Třeboni.

Nejlepší tým z nejhorší čtveřice dlouhodobé soutěže Třeboň nakonec splnil roli favorita a zvítězil 21:15 (12:7). Žádné veselí ale ve Zlíně nepropuklo.

„Oddíl je na mizině. Pokud se v soutěžní přestávce nenajde sponzor, který by klub podpořil, za rok se bude hrát o záchranu znovu. Ale to už beze mě,“ vysvětlil zlínský trenér Lubomír Lukačovič.

Pro kouče byla sezona jedním velkým stresem. Stejně jako dřív mohl také o nominaci k závěrečnému duelu rozhodnout až půlhodinu před začátkem. „Sestava se vždy lepila na poslední chvíli, taktiku jsem vlastně tvořil až v zátěži ligových utkání...,“ podotkl Lukačovič.

Zlín, který proti Rožnovu nastoupil v nejsilnější sestavě, rozhodl o výhře už ve 22. minutě, kdy se poprvé dostal na odstup deseti branek (14:4).

„Jakmile soupeř po čtvrthodině zjistil, že body neodveze, hra začala být na obou stranách uvolněná. Mohli jsme si po dlouhé době hrát, co chceme,“ komentoval výhru David Bártek, zlínská posila z Dukly Praha.


Témata: I. ligy