Filip Jícha nasázel na norské sítě jedenáct gólů.

Filip Jícha nasázel na norské sítě jedenáct gólů. | foto: Jiří Bervida, MAFRA

Házenkáři zahájili turnaj v Dánsku výhrou nad Norskem

  • 1
Čeští házenkáři vstoupili do mezinárodního turnaje v Dánsku výborně a bez problémů si poradili se svým prvním soupeřem, kterým bylo Norsko. Porazili ho 33:28.

Čeští hráči v průběhu zápasu se severským celkem neustále vedli, ve 20.minutě již rozdílem pěti branek. Do poločasu pak Norové stáhli o jeden gól na 13:17.

Na začátku druhé půle se soupeři podařilo přiblížit na tříbrankový rozdíl, i díky osobní obraně na Filipa Jíchu (Norsko ji hrálo 40 minut z utkání) a hráči českého týmu byli také často vylučován.

Velký podíl na tom měl norský pivotman Loeke. Přestože v průběhu druhého poločasu vedl národní celek již rozdílem osmi branek, nakonec svého soupeře porazil o pět gólů 33:28. Český celek v zápase, který byl modelací utkání na Španělsko, zapojil deset hráčů a oba brankáře. Čtyřicet minut odchytal Petr Štochl, závěrečných dvacet pak Miloš Slabý. Do zápasu nezasáhli z lavičky Mičkal, Zdráhala, Piskač a Stehlík.

"Se zápasem jsem spokojený, odehráli jsme jej tak, jak jsme si řekli. Hráli jsme v tempu a zkoušeli si hru na postavenou obranu. Ukázalo se, že dokážeme zahrát velmi dobře, ale stále je potřeba pracovat. Velmi dobře jsme bránili a v zápase se nedostali do vážných problémů," liboval si kouč českého výběru Martin Lipták.

"Bohužel nám koncentrace vydržela padesát minut a my potřebujeme, aby jsme v takovém tempu a disciplíně odehráli aspoň 59minut. Zítra nebudeme trénovat, čeká nás dopoledne zhodnocení utkání, po obědě příprava na soupeře a utkání se Slovinskem," dodal.

Česko - Norsko 33:28 (17:13)
Sestava a branky Česka:
Štochl, Slabý - Nocar 4, Vítek 3, Mičkal, Zdráhala, Vraný 1, Kubeš 3, Piskač, Jícha 11/3, Filip 7/1, Mráz 1, Stehlík, Hynek, Číp, Sklenák 3.
Sedmimetrové hody: 5/4 - 8/8. Vyloučení: 6:3. Diváci: 800.

,