Trenér plzeňských házenkářů Martin Šetlík.

Trenér plzeňských házenkářů Martin Šetlík. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Spravedlivá remíza, uznal kouč plzeňských házenkářů Šetlík

  • 0
Vojtěch Petrovský, tahoun házenkářů Frýdku-Místku, měl ještě po čase poslední šanci, když rozehrával devítimetrový hod. Ale skrz blokující plzeňské hráče míč neprocedil, skóre druhého kola extraligy se v městské hale na Slovanech zastavilo na remízovém stavu 26:26.

„Myslím si, že můžeme být rádi za bod, neboť jsme se nedokázali dostat do utkání a pořád jsme dotahovali. V závěru jsme měli šance na to, abychom nakonec vyhráli, ale myslím si, že bod je spravedlivý,“ uznal kouč mistrovského Talentu M.A.T. Martin Šetlík.

Frýdek, který v jarním play-off Plzni zle zatopil ve čtvrtfinále, znovu předvedl výborný výkon. V prvním poločase utekl až na čtyřbrankový rozdíl, Plzeň jen dotahovala. „Nebylo to lehké utkání. Ale jeli jsme sem s tím, že to na Plzeň umíme, je to zkrátka soupeř, se kterým se nám hraje dobře,“ mínil trenér Moravanů Aleš Chrastina.

Domácí přesto trpělivě manko smazali, ve druhé půli už se týmy střídaly ve vedení. Dvě minuty před koncem pivot Šindelář přiblížil Plzni dva body, když upravil na 26:25. Ale Petrovský vzal na sebe zodpovědnost v poslední minutě a ze sedmičky vyrovnal. „První domácí zápas bývá nervózní. Pořád to není ta naše hra, musíme se do toho dostat,“ doplnil Šetlík.