Momentka z utkání Nové Veselí (v modrém) - Dvůr Králové.

Momentka z utkání Nové Veselí (v modrém) - Dvůr Králové. | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Házenkáři Nového Veselí si zahrají s bundesligovým Grosswallstadtem

  • 0
Házenkáři prvoligového nováčka z Nového Veselí se v úterý mohou těšit na skutečně sváteční utkání. V rámci své přípravy na druhou nejvyšší domácí soutěž, kam dodatečně postoupili po odmítnutí Hustopečí, se v hale Slavie VŠ Plzeň od 18.30 střetnou s celkem elitní evropské ligy, německým TV Grosswallstadt.

"Pro kluky je to určitě veliká odměna. Stejně jako pro každého v České republice," uvedl Pavel Hladík, trenér Sokola Nové Veselí.

Právě on stojí za navázáním spolupráce se dvanáctým týmem minulého ročníku bundesligy. "Při stáži v Německu jsem se potkal s trenérem mužů Grosswallstadtu a domluvili jsme se, že takový zápas uděláme," vysvětluje Hladík.

V kádru Grosswallstadtu je řada reprezentantů evropských zemí, v čele se stříbrným mužem olympijského turnaje v Pekingu (2008) Sverrem Jakobssenem, který se však v zítřejšího utkání zcela jistě nezúčastní. Byl totiž nominován do islandského národního týmu pro olympiádu v Londýně.

Čeští fanoušci budou asi nejlépe znát reprezentačního gólmana Martina Galiu, který do TVG přestoupil před minulou sezonou. Dres národního týmu už oblékli i Švýcar Graubner, další Islanďan Karason, Švéd Larsson či Němci Köhrmann, Spatz a Thiede.

Podobně kvalitní házenkářský tým bylo možné v Česku v posledních letech vidět pouze loni, kdy ve třetím kole EHF Poháru vítězů poháru extraligová Karviná hostila SG Flensburg-Handewitt.