VÁLEČNÁ PORADA. Jičínští házenkáři se domlouvají, jak na soupeře.

VÁLEČNÁ PORADA. Jičínští házenkáři se domlouvají, jak na soupeře. | foto: Ondřej Littera, MAFRA

Házenkáři Jičína jsou i dál neomylní, na všechny diváky se nedostalo

  • 0
Kolečko neporazitelnosti je dokončeno. Házenkáři Jičína totiž díky sobotní výhře 22:18 nad Plzní porazili zatím posledního soupeře, se kterým v této extraligové sezoně prohráli. Od té doby pak sehráli zápasy se všemi účastníky domácí nejvyšší soutěže a žádný z nich je nezdolal.

Jediný bodový úspěch v souboji s Jičínem od listopadové plzeňské prohry zaznamenalo Brno, které mu na své palubovce sebralo bod za remízu 26:26.

Výsledek posledních deseti kol tak je pro Jičín více než lichotivý, z dvaceti možných bodů jich získali devatenáct, vyšvihli se do čela tabulky, kde mají tříbodový náskok nyní před Duklou Praha, která přeskočila Plzeň. "Teď bychom rádi získali i poslední čtyři body v základní části," uvedl trenér Jičína Aleš Babák po výhře nad Plzní. K dosažení tohoto cíle Jičínu zbývají dvě utkání, v neděli v Přerově a o týden později doma s Karvinou.

Do haly se všichni nevešli

Vstupenku sice koupili, ale do hlediště haly se už nevešli, a tak jim pořadatelé vrátili vstupné. Takový zájem fanoušků vyvolaly letošní výborné výsledky házenkářů Jičína. "Tohle nepamatujeme a plná hala je skvělou pomocí," uvedl trenér Jičína Aleš Babák. Podle něj by současný zájem a bouřlivá kulisa mohly být pro Jičín v bitvě o historicky první extraligovou medaili, případně i mistrovský titul, ohromnou pomocí: "Díval jsem se na naše utkání s Plzní a v tomto prostředí, pokud vydrží, to nebudou naši soupeři s námi mít lehké, atmosféra naše hráče doslova žene."

Stejně jako v minulých zápasech také v souboji prvního s druhým Jičín dobře začal. A i když o vedení 3:0 záhy přišel, přesto si ho vzal rychle zpět a do konce utkání si ho už nenechal vzít. "Také jsem si dobrých začátků všiml. Může to souviset se sebevědomím, které se u hráčů s každou výhrou zvyšuje, ale také s respektem soupeřů, vždyť my už jsme s výjimkou Brna, se kterým jsme dvakrát remizovali, každého v této sezoně porazili," soudí trenér.

Přestože Jičín neustále vedl, hrál se dramatický zápas, v němž oba týmy neproměnily čtyři sedmimetrové hody. "Hráli jsme výborně v obraně, soupeři jsme dovolili dát jen osmnáct branek, na obou stranách výborně zachytali brankáři, u nás se dařilo jak Veverkovi, tak Kurialovi," poznamenal Babák. Střelecky tentokrát tým nejvíce drželi Tomáš Babák a Vocásek, oba dali po sedmi gólech.