Házenkáři Jičína by rádi hráli dvakrát

  • 2
Jičín - Přestože situace házenkářů Jičína vypadá podobně jako před dvěma týdny, kdy je v domácím prostředí čekaly dva zápasy čtvrtfinále play off, několik rozdílů tu před třetím a případně čtvrtým semifinálovým duelem je. Před dvěma týdny Jičínští nastupovali k domácímu čtvrtfinálovému zápasu s Ostravou za stavu 0:1 v sérii. Nyní prohrávají s Kopřivnicí 0:2.

Před dvěma týdny  museli v sobotu vyhrát, aby nevypadli, do sobotního utkání půjdou  se stejnou hrozbou. Pokud tentokrát v sobotu uspějí, vynutí si, stejně jako před  dvěma týdny, nedělní pokračování série. Tady však shoda končí.

Rozdíly se odvíjejí od toho, že se semifinále hraje na tři vítězná utkání na rozdíl od čtvrtfinále, kdy postupujícímu stačilo vyhrát dvakrát. Své sehrává i to, že Jičín šel do semifinále s Kopřivnicí jako tým hůře umístěný v základní části, kdežto ve čtvrtfinále to bylo naopak.

Proto Jičínu k postupu nestačí o víkendu Kopřivnici  dvakrát porazit, jako Ostravu, vynutil by si tím jen pátý zápas,  který by se hrál na hřišti soupeře. "Přestože naše situace není  příliš výhodná, každopádně chceme hrát v sobotu i v neděli," uvedl trenér jičínského týmu Petr Babák.

To znamená jediné - v sobotu  vyhrát. V opačném případě série končí a Jičínu by zbyly zápasy o  celkové třetí místo v první lize. "V našich silách je uspět. Snad  nám hodně pomůže domácí prostředí," konstatoval trenér. Jičín se s  Kopřivnicí v této sezoně utká popáté.

V dosavadních čtyřech utkáních  třikrát prohrál, z toho dvakrát výrazně, vždy však na hřišti  soupeře. "Nedělní zápas, který jsme prohráli jen těsně, byl z naší  strany velice slušný a ukázal nám, že se nad Kopřivnicí vyhrát dá,"  sdělil Babák.

Domácí prostředí pak může být opravdovou pomocí, na  podzim Kopřivnice v Jičíně prohrála rozdílem osmi branek. Oproti  úvodním dvěma zápasům semifinálové série budou oba týmy s největší  pravděpodobností oslabeny o dva pendlující interligové hráče. Jičínu bude chybět Straka, Kopřivnici Sklenák.

"Ten nám dělal hodně  problémy, ale protože Frýdek-Místek hraje, s největší  pravděpodobností se Kopřivnice bude muset obejít bez něj," uvedl  Babák. Třetí utkání série mezi Jičínem a Kopřivnicí se hraje zítra v  19 hodin, případný čtvrtý duel v neděli v 11 hodin.