Házenkáři budou na Superpoháru bez Jíchy

Praha - Čeští házenkáři se příští víkend představí na prestižním Superpoháru, ale chybět jim budou dvě velké opory. Nastoupí bez Filipa Jíchy a Davida Juříčka. První jmenovaný hrát nemůže, je totiž zraněný. Juříček se s koučem Pavlem Pauzou dohodl na roční reprezentační přestávce.

V německých městech Halle a Dortmundu se o trofej bude bojovat od 24. do 28. října a Pauzovi svěřenci se ve skupině střetnou se stříbrnými medailisty ze světového šampionátu - s Poláky a Švédskem. Ve druhé skupině jsou domácí mistři světa, šestí z lednového MS Rusové a Srbsko.

Český výběr se sejde v pondělí přímo v Německu a hned první den soustředění ho čeká přátelské utkání s Ahlenem, druholigovým německým týmem, za který chytá brankář Jan Štochl. V úterý bude národní tým trénovat a ve středu již
nastoupí proti Polsku.

Nováčky v českém mužstvu jsou Pavel Prokopec z celku Füchse Berlín a jediný zástupce české extraligy, dvacetiletý Martin Lehocký z Dukly.

"Většina našich hráčů sice hraje v kvalitní německé nejvyšší soutěži, ale je varující, že ne všichni nastupují pravidelně na větší úseky zápasů. Jestliže by tento trend pokračoval, mělo by to určitě vliv na nominaci a samozřejmě i na výkonnost reprezentace," řekl Pauza.

Program turnaje:

24. října - Dortmund: 17.25 Německo - Rusko, 19.30 Polsko - Česko.
25. října - Dortmund: 18.00 Švédsko - Polsko, 20.00 Srbsko - Rusko.
26. října - Halle: 16.05 Německo - Srbsko, 18.30 Švédsko - Česko.
27. října - Halle: 14.15 zápas o 5. - 6. místo, 16.45 a 19.15 semifinále.
28. října - Dortmund: 15.00 zápas o 3. místo, 17.30 finále.