Házenkáři Brna myslí na finále

Brno - Tři vítězství mají z úvodních čtyř zápasů první ligy házenkáři Brna, ale o tom, zda se přibližují svému cíli, totiž konečnému postupu do finále nejvyšší české soutěže, zatím mluví jen opatrně. "Vyhrávat doma jsme chtěli, ale až následující tři nepříjemné zápasy ukáží," podotkl manažer oddílu Radek Bičan.

Nejbližšími soupeři Brna jsou Napajedla, Plzeň a Sokolnice, tři vzorky soupeřů z horní, prostřední i dolní části tabulky.

Házená Brno pro letošek mírně navýšila rozpočet, s nímž patří do lepší poloviny prvoligové společnosti, a vyhlásila útok na postup do finále první ligy. Pokud by byla možnost, pokusí se postoupit do československé interligy.

"V konkurenci Kopřivnice a Jičína by ale bylo dost odvážné mluvit o postupu už po čtyřech kolech. Uvidíme, jak situace vykrystalizuje, a pokud bude šance, zkusíme ji využít," dodal Bičan.

Výraznou oporou mužstva je brankář Oppelt, který se svými zákroky podílel také na posledním domácím vítězstvím nad Lovosicemi 24:23. Brňané prohrávali už 14:17, ale závěr otočili. "Ukázali jsme obrovskou sílu a morálku," podotkl Bičan.

Na druhou stranu tým ještě od začátku sezony nebyl kompletní. Zhruba sedm hráčů má zdravotní potíže, a navíc ne na každý zápas je k dispozici Dostalík, který má povoleno hostování do interligového FrýdkuMístku. "S ním je naše kvalita ještě vyšší," soudí manažer.


Témata: I. ligy, Plzeň, Sokolnice