Plzeňský brankář Karel Šmíd inkasuje v utkání s Jičínem.

Plzeňský brankář Karel Šmíd inkasuje v utkání s Jičínem. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Házenkáře Plzně čeká domácí loučení, přijede Jičín

  • 0
Po vyřazení ve 3. předkole Poháru EHF od dánského Silkeborgu nabrali házenkáři Talentu M.A.T. Plzeň opět vítězný směr. Po extraligové výhře ve Frýdku-Místku zvládli ve středu i osmifinále Českého poháru, na půdě lídra druholigové skupiny Jihozápad Sokola Vršovice zdolali domácí tým 36:31.

„Naším záměrem bylo nechat odpočinout hráče ze základu a dát prostor dalším klukům. Byl to bojovný zápas, Vršovice hrály s velkou chutí a nasazením, diváci si přišli na své. Já jsem spokojený s hrou v útoku, nicméně v defenzivě máme stále ještě velké rezervy,“ uvedl plzeňský kouč Martin Šetlík.

Patnácti trefami se blýskl křídelník Ondřej Šafránek, nejlepší střelec vítězů. „Předvedl velmi slušný výkon. Byl stále v pohybu, hodně se na něj dohrávaly míče do křídel, při střelbě byl produktivní. Kvůli obranné fázi ještě potřebuje zesílit, ale je dobře, že jdou tihle hráči nahoru. To je pro nás největší úkol, aby tíha těžkých utkání neležela jen na šesti sedmi lidech,“ řekl kouč.

V neděli se Talent M.A.T. pro letošek rozloučí s domácími fanoušky. V 10.30 hodin rozehraje v městské hale duel 14. kola extraligy proti Jičínu. Rok 2015 pak zakončí v sobotu 19. prosince v Litovli. „Chceme v těch zápasech bodovat naplno, abychom mohli v zimě trénovat s čistou hlavou,“ mínil Šetlík.

Jičínu má navíc Plzeň co vracet, v zářijovém utkání na východě Čech Talent přišel o výhru po nevídaném kolapsu, když v posledních 15 minutách nedal jediný gól. „Bylo tam víc vlivů, o to víc chceme doma uspět,“ poznamenal Šetlík.