Házenkáře Karviné čeká německá zkouška

  • 1
Karviná - Po úspěšném vykročení čeká házenkáře Baníku Karviná v Lize mistrů ostrá zkouška odolnosti. Vydali se totiž na hřiště silného bundesligového šampióna Flensburgu, který po nečekaném klopýtnutí v Prešově prahne po prvním vítězství. "U mě je pořád hlavním favoritem skupiny," řekl karvinský trenér Jiří Kekrt.

Karviná sice figuruje v čele skupiny H, ale zatěžkávací zkouškou odolnosti bude teprve zápas ve Flensburgu.

"Má kvalitní a vyrovnaný kádr, navíc nesrovnatelně zkušenější než my," uvedl na adresu soupeře Kekrt.
 
I německý gigant se má však po východoslovenském klopýtnutí na pozoru. Kromě toho, že si obstaral i videonahrávku utkání českého mistra, kouč Kent-Harry Andersson telefonicky vyzvídal u legionáře Jana Filipa, který působí v Nordhornu. "Řekl, že Karviná je momentálně nejsilnější český klub," prohlásil Andersson. "Mužstvo je skutečně velice mladé, ale těží z toho, že právě spousta mladíků hraje dlouho pohromadě," dodal.
 
Hosté vyrazili na sever Německa už ve čtvrtek. Do autokaru nasedl i gólman Miloš Putera, který má však zablokovaná záda a není jisté, zda se mezi tyče postaví. "Doktoři ho prý dají dohromady," poznamenal manažer Miroslav Pelech. "Celý zápas bude hlavně o tom, jak kvalitně budeme bránit. Soupeř se musí rehabilitovat za Prešov, dá se čekat, že pod ním bude hořet palubovka," pousmál se Pelech.
 
Zápas začíná v Campushalle v sobotu v 15.00, zatímco druhý duel skupiny mezi Metkovičem a Prešovem se hraje v neděli od 16.00.

,