Házenkáře čeká odveta se Srbskem

  • 5
Brno - Pokud čeští házenkáři uhájí v brněnské hale proto Srbsku a Černé Hoře šestibrankový náskok, mohou se těšit na účast na mistrovství světa do Německa. "Kvalifikace je teprve v poločase a soupeř je natolik silný, že by dokázal naše případné chyby a zaváhání využít," řekl trenér Pavel Pauza na tiskové konferenci v Brně.

První kvalifikační zápas v Čačaku vyhráli Češi 37:31, odveta je na programu v neděli od 14:30 v nové hale v Brně-Králově Poli.

Šampionát se uskuteční příští rok v Německu.

Trenér Pavel Pauza tvrdí, že i po úspěchu v Čačaku si jeho svěřenci musejí zachovat chladnou hlavu.
 
Tým Srbska a Černé Hory má ve svém středu výrazné individuality. Hvězdou výběru je Arpad Šterbik, vítěz Ligy mistrů se španělským klubem Ciudad Real, vyhlášený nejlepším hráčem světa za loňský rok.

"Nesmíme dát soupeři prostor vyniknout v činnostech jeden na jednoho, kde může dominovat. Vyjdeme z úspěšné taktiky v Srbsku, jež spoléhá na kompaktní obranu 0-6. Rozhodně nechceme experimentovat, jsme však schopni reagovat na případné změny taktických variant soupeře," dodal Pauza, který
stále postrádá kvůli střevní chřipce Pavla Horáka.

Opora českého týmu Karel Nocar se stejně jako Pauza domnívá, že důležitý bude hlavně začátek utkání. "Musíme dostat soupeře pod tlak natolik, aby začal pochybovat o svém úspěchu. Doufám, že pro nás bude domácí prostředí velkou výhodou. Pokud dáme soupeři naději na zvrat, tak si situaci zbytečně
zkomplikujeme," uvedl Nocar.

Čeští reprezentanti v Brně trénují už od úterý a vycházejí ze stejného modelu přípravy jako před zápasem v Srbsku. O utkání zatím není takový zájem jako o kvalifikační duely v posledních dvou letech: momentálně jsou prodány dvě třetiny vstupenek.

,
Témata: reprezentace