(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Mostecké házenkářky čeká v poháru bitva o první výhru i třetí místo

  • 0
Šanci na postup už ztratily, přesto házenkářky Mostu doufají v první výhru ve skupině D Poháru EHF. Dnes na domácí palubovce vyzvou švédský Höörs, s nímž na jeho půdě padly o jediný gól.

„Jsme trochu ve výhodě, že jsme zažili tohoto soupeře už na vlastní kůži, navíc Švédky nepodávají venku úplně přesvědčivé výkony, což nám dává jistou šanci uspět,“ doufá mostecký trenér Peter Dávid.

Andělé znovu nemohou nastoupit v nejsilnější sestavě, stále chybí zraněné Jeřábková a Borovská, vítězný interligový zápas ve Zlíně (31:24) navíc vynechaly kvůli nemoci i Maňáková a Chmelařová.

„Musíme se s výpadkem důležitých hráček smířit a dát do zápasu maximum. Je velmi dobré, že s každým dalším odehraným střetnutím se naše družstvo víc sehrává. Pro hráčky je to obrovská škola a právě takovéto situace je posouvají dopředu nejen herně, ale také třeba tím, že na sebe musejí brát větší odpovědnost,“ říká Dávid.

Duel se Švédkami je soubojem o třetí místo ve skupině, Most má po čtyřech zápasech jen bod a je poslední, Höörs je se dvěma body třetí. Start v neděli v 18 hodin.