Trenér plzeňských házenkářů Martin Šetlík se raduje z úspěšné akce svého týmu.

Trenér plzeňských házenkářů Martin Šetlík se raduje z úspěšné akce svého týmu. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Jsem rád za každou šanci, říká plzeňský házenkář Šafránek

  • 0
Ve druhém poločase jeho trefa poprvé v utkání navýšila náskok mezi házenkáři Plzně a Jičína na rovných deset branek. A byla to parádní akce v oslabení: Šafránkovi nahrál přímo do výskoku Ivancev a mladý plzeňský křídelník ze vzduchu pálil přesně.

„To jsme si s Milanem domluvili předem,“ popisoval 19letý Ondřej Šafránek po jasné výhře 32:19. „Na oslabení je to docela účinná akce a když se sehraje dobře, těžko se brání. A pro lidi to i hezky vypadá.“

V týdnu se Šafránek blýskl 15 góly v osmifinále domácího poháru proti druholigovým Vršovicím. I včera byl na palubovce téměř celý zápas a připsal si dvě branky.

Jak těžké je prosadit se do základní sestavy Plzně?
Je to složité. V dorostu jsem byl zvyklý, že hraju od začátku a mám spoustu prostoru, teď o něj musím bojovat. Já jsem rád za každou šanci, a když je z toho taková výhra, je radost o to větší.

Hodně jste si připomínali nepovedený závěr zářijového utkání v Jičíně, kdy jste přišli o čtyřbrankový náskok a padli?
To byl hrozný zápas, prohráli jsme si to tam v závěru sami a každý z nás to ví. Dneska jsme jim to hodně chtěli vrátit a myslím, že se to povedlo ve velké parádě.

Takže to byl ideální výkon?
Podle mě jsme všichni odvedli super výkon. Od toho se odvíjel celý zápas. Když každý z nás odehraje na hřišti to, co má, jsme v extralize těžko k poražení. Máme jeden z nejsilnějších kádrů v soutěži.

Po čtrnácti kolech máte na kontě 20 bodů, jak jste s touhle bilancí spokojení?
Čím jsme v tabulce výš, tím je to lepší, to je jasné. Pár bodů jsme ztratili zbytečně, úplná spokojenost být nemůže. Ale poslední utkání vypadala dobře, držíme se nahoře. Teď nás čeká ještě poslední zápas v Litovli a ten musíme zvládnout. Pak je dlouhá pauza, bude čas potrénovat a připravit se na zbytek sezony, hlavně na play-off.

Už se těšíte na pár týdnů volna?
Podzim byl i díky Poháru EHF náročný, hlavě kluci ze základní sestavy už jsou dost utahaní. Proto je důležité, abychom uměli rozložit síly na víc hráčů, pak je to jednodušší. Tak jako dneska.