JSME NA TEBE TŘI A NEPUSTÍME TĚ! Útočící házenkářka Poruby Michaela Hrbková (v...

JSME NA TEBE TŘI A NEPUSTÍME TĚ! Útočící házenkářka Poruby Michaela Hrbková (v růžovém) se ocitla v nezáviděníhodné situaci. Bránily ji hned tři hráčky Mostu (zleva): Petra Růčková, Michaela Borovská a Irena Tomášková. | foto: ČTK

Porubanky byly tvrdší. Proto srazily mistrovské házenkářky z Mostu

  • 0
Měly spoustu šrámů, modřin. Ale byly šťastné. Házenkářky DHC Sokola Poruba ve 13. kole interligy porazily mistrovský Baník Most 26:24. Dostaly se před nej v tabulce, byť ten má k dobru dva zápasy. Porubanky uspěly na třetí pokus, když s Mostečankami předtím prohrály v lize 25:26 a ve finále Českého poháru 18:27.

"To utkání bolelo. Moc. Byla to vydřená výhra," řekla pivotka Eva Minarčíková, které mimo jiné brněl loket. "Ty rány se nedají ani spočítat, ale ten pocit z výhry za to stojí."

Výborná obrana podpořená perfektními zákroky brankářky Dolákové. Návrat střelecké jistoty Poznarové. A k tomu naprosto soustředěný výkon celého týmu. To byl základ porubského vítězství.

"Rozhodla naše obrana a brankářky, náš přechod do rychlého protiútoku," podotkla střední spojka Lucia Uhráková. "Tím, že jsme soupeřky ubránily, dařilo se nám dát i lehké góly, v útoku jsme byly efektivnější."

Mostecké pivotce Petře Vítkové chyběla u jejího družstva větší tvrdost v obraně. "Na začátku zápasu jsme spíše stínovaly," podotkla. "Měly jsme problémy s jejich přihrávkami na pivotky a z toho jsme dostávaly góly nebo domácí hráčky měly sedmičky. A naše brankářky nás dneska moc nepodržely."

Mostecký trenér Dušan Poloz si posteskl: "Naše holky nezapomněly hrát házenou, jen zapomněly chtít vyhrávat".

Dlouho se žádný z týmů neutrhl na více než dvě branky. Až ve 35. minutě šly domácí hráčky do vedení 16:13 a osm minut na to díky trefě Rechtorisové zvýšily na 20:16. Náskok si už hlídaly.

"Utkání bylo vyrovnané, ale nám nešla útočná činnost," podotkl Poloz. "Porubská obrana nula - šest byla vynikající, agresivní a pohyblivá. Poruba je nyní v takovém laufu, že je momentálně nejlepším celkem interligy."

Porubský trenér Ján Beňadik ocenil své házenkářky, že hrály jako tým. "Zakládáme si na tom, abychom vycházeli z obrany a chodili do nebezpečných protiútoků," řekl. "To se nám dařilo."

Pro vítězky je výsledek velkým povzbuzením před vstupem do Challenge Cupu. V osmifinále v sobotu 1. února od 18 hodin přivítají švédský celek H65 Höör.