Lucia Mikulčíková z Mostu v zápase s Ferencvárosem

Lucia Mikulčíková z Mostu v zápase s Ferencvárosem | foto:  , Ondřej Bičiště,  MF DNES

Do Mostu přiletí házenkářský gigant. Bavíme se o nebesích, zní z klubu

  • 1
Mají růžové dresy, ale taky si říkají Zmije, což je charakterizuje líp. Uštknutí od Vipers z norského Kristiansandu už zabolelo plejádu věhlasných soupeřů, teď téhle supersíle budou čelit v Lize mistryň házenkářky Mostu.

Zápas roku je připravený, Černí andělé v sobotu v chomutovské hokejové aréně vyzvou dvojnásobné vítězky ligy šampionek. I s tandemem českých reprezentantek Markéta Jeřábková – Jana Knedlíková.

„Možná bychom mohli přemluvit Markétu, že by dala jen dva góly za poločas...,“ chechtal se jeden ze staronových mosteckých trenérů Jiří Hanus. „Šetřit nás nebude, to u ní asi nehrozí,“ tuší Michaela Holanová, opora Andělů.

Kanonýrka Jeřábková se z Mostu odpíchla k zářivé kariéře, teď je hvězdou v družstvu hvězd. „Ani nemusíme řešit, jaký gigant Kristian- sand je. To se budeme bavit o nebesích,“ těší se Hanus. „Tohle je sen každého trenéra, aby mohl v téhle soutěži stát na lavičce.“

Černí andělé v Lize mistryň dostávali nášupy, i proto skončil trenér Adrian Struzik a nahradili ho Hanus s Jiřím Tancošem. V interlize oslavili dvě výhry, jejich třetí zápas bude největší i nejsledovanější.

„Jestli opět zlepšíme návrat do obrany a budeme v ní ještě víc agresivní, nemusíme se vůbec bát. Favorit je jasný, holky si zápas půjdou užít. Máme připavené varianty, které bychom na ně zkusili zahrát, jdeme do zápasu s odhodláním,“ neklepe se před velkým jménem Hanus.

Adéla Stříšková z Mostu střílí v zápase házenkářské Ligy mistryň.

Vipers, tým z devadesátitícového města, v norské lize letos jen vyhrávají, v Lize mistryň už padli na půdě vítěze Evropské ligy německého Bietigheimu a remizovali na palubovce maďarského Ferencvárose.

Most, který ještě v nejprestižnější klubové soutěži nebodoval, i před třemi lety hostil úřadujícího šampiona Ligy mistrů, s maďarským Györem tehdy ztroskotal doma 21:46 a venku 29:35.

Teď Andělé vstřebávají trenérský třesk. „Adrian odvedl svou práci, chtělo to jen holky nastartovat, aby hrály agresivně, zrychlily a nebály se,“ tvrdí živel Hanus, s nímž to na lavičce cloumá. „Ale žádné nervy. Házená mě baví, proto ji prožívám.“

Nemluví o krizi Andělů. „Je to možná maličko nafouklé. V sezoně stejně vždycky jeden dva zápasy prohrajeme, to je normální stav,“ uklidňuje kouč. Dnes na tým tlak nebude. „Zkusíme překvapit sebe i Vipers,“ hlásí Holanová.