ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Lovci ulovili slovenského reprezentanta Hniďáka. Vrací se Adamík

  • 1
Házenkářská sezona ještě neskončila, ale lovosičtí Lovci už oznámili jména prvních rekrutů. Na pravou spojku extraligový klub angažoval slovenského reprezentanta Marka Hniďáka, do branky se z Francie vrací Artur Adamík.

„Snažíme se kádr doplnit tak, abychom konečně našli osobnost týmu, která nám chybí,“ řekl Vojtěch Srba, ředitel Lovců. Dvacetiletý Hniďák startoval i na letošním mistrovství Evropy a právě tam zaujal sportovního ředitele klubu Jana Landu. „Jedná se o klasickou levorukou pravou spojku s velmi razantní střelou i dobrým uvolněním jeden na jednoho,“ uvedl Landa.

Brankář Adamík, který působí ve Francii, nejspíš v brankovišti nahradí jedničku Jana Hrdličku; toho naopak lákají kluby ze zahraničí. „Sen hrát v cizině jsem si splnil, ale ve svém věku už bych se do 1. ligy asi nepodíval,“ svěřil se Adamík.

Zůstává ukrajinský pivot Sergej Petryčenko. „Jedná se o jednoho z nejlepších obránců v celé extralize a v útočné fázi se taky neztratí,“ tvrdí Landa a počítá s ním jako s jedním z lídrů. Kádr naopak opouštějí Josef Jonáš, Daniel Zourek, Jiří Bouček a David Kylíšek.