Jičínští házenkáří (v červeném) zdolali Hranice a získali extraligový titul.

Jičínští házenkáří (v červeném) zdolali Hranice a získali extraligový titul. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Hlavně nepodcenit Přerov, přejí si házenkáři Jičína

  • 0
Házenkářský mistr je zase ve formě. Jičínští borci sice sezonu, v níž se vyrovnávají s odchodem talentovaného střelce Tomáš Babáka, nezačali dobře, avšak poslední zápasy naznačují velký pokrok.

Ve čtvrtek si výběr trenéra Aleše Babáka poradil s týmem Králova Pole Brno vítězstvím 28:23 v Českém poháru. Díky tomuto skalpu Jičín pronikl do semifinále, kde se kromě něj představí i nejsilnější týmy domácí extraligy - Karviná a Dukla Praha. O čtvrtém do party se rozhodne až 11. listopadu, kdy je na programu utkání Frýdku-Místku s Plzní. Jičín se na postup mezi elitu domácího poháru hodně nadřel.

"Brno patří k lepším týmům a má ambice postoupit do nejlepší šestky extraligy. Přes nás chtěli postoupit i do semifinále," cení si výhry Babák.

Jeho tým začal utkání špatně a po pěti minutách prohrával už 0:4. Potom se vrátil k osvědčené hře, která nese v posledních týdnech úspěchy, do poločasu dorovnal skóre na 12:12 a nakonec i díky brankám pivota Drbohlava Jihomoravany udolal.

"Už to bylo potřetí v Českém poháru, kdy se nám hrubě nepovedl začátek. Hráli jsme špatně, nedůrazně a nekoncentrovaně," nezastírá Babák. Přesto nakonec nepovedené úvodní pasáže utkání litovat nemusí. Stejně špatný vstup do utkání však nechce vidět v sobotu, kdy v jičínské hale pokračuje extraliga duelem proti Přerovu.

"Hráči si musí uvědomit, že příště by ztráta mohla být ještě větší a do zápasu bychom se už nemuseli dostat," upozorňuje trenér. Přerov je v nejvyšší soutěži zatím na posledním místě. "Několikrát však sahal po bodech. Potřebujeme však vyhrát doma, protože potom hrajeme třikrát venku a tam to bývá obtížné," uzavřel Babák. Zápas začíná v sobotu v 18 hodin.