ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Jiří Bervida, MAFRA

Házenkáři Jičína mají v boji o extraligový titul už pětibodový náskok

  • 0
Dřina mnohem větší a výsledek až téměř do závěru velmi nejistý. Přesto házenkáři Jičína po čtyřech dnech téměř dokonale zkopírovali úspěšný vstup do finálové skupiny extraligy. Také tentokrát k vítězství totiž přidali velmi důležitou okolnost, o bod zvýšily svůj náskok v čele tabulky. Nyní jich před druhými Hranicemi mají k dobru už pět.

"Jsou to až nečekaně příjemné počty, nedalo se asi čekat, že hned na začátku takhle odskočíme," uvedl trenér Jičína Aleš Babák po vítězství 21:20 nad Lovosicemi v utkání, v němž proti sobě nastoupily první a druhý tým tabulky. "Na našem výkonu asi bylo někdy znát, jak je pro nás výhra důležitá, věděli jsme, že můžeme opět získat bod k náskoku a o víkendu jet do Hranic s větším klidem."

Možná proto Jičín do utkání nevstoupil nejlépe, prohrával 2:5 a i když snížil, v poločase měli o gól navrch hosté. Po přestávce se lídr tabulky sice do vedení dostal, ale na rozdíl od víkendového duelu se Zubřím si nevypracoval větší náskok, výsledek byl otevřený až téměř do konce. "Bylo vidět, že hraje první s druhým, nám se hlavně na začátku nedařilo, soupeři se dařilo narušovat naši kombinaci," vysvětloval trenér.

Vítězství přineslo Jičínu nejen náskok v čele tabulky, ale také výraznější přiblížení medailového umístění. Nyní v tabulce čtvrtá Dukla totiž na lídra ztrácí už osm bodů. "Na zisk alespoň bronzu už by nám měly stačit čtyři body," myslí si trenér. Jičín ještě nikdy v extralize medaili nezískal, jeho maximem zatím bylo 5. místo.