Momentka z utkání KP Brno (tmavá) vs Karviná.

Momentka z utkání KP Brno (tmavá) vs Karviná. | foto: Marie Stránská, MF DNES

Brněnští házenkáři míří těžit do Slezska. Chceme končit sezonu výhrou, přejí si

  • 0
Do sedmimetrového rozstřelu, po němž mohli házenkáři KP Brno slavit historický postup do finále, zbývalo 11 vteřin. A trenér Andrej Titkov zavelel: „Nesmí projít za žádnou cenu!“ Pokyn vystřižený jako z filmových Pelíšků ale proti Lovosicím nedodržel Jan Hubáček. Brněnská spojka nezabránila soupeřově střele, které znamenala těsné vyřazení Králova Pole po výsledku 22:23. „Udělal jsem chybu,“ přiznává 25letý hráč.

„Ponaučil jsem se a už se k tomu nevracím. Pořád je o co bojovat.“ Místo blyštivého finále s Plzní totiž Brňané minulý týden rozehráli sérii o třetí místo proti Karviné. Po dvojzápase v Králově Poli je stav 1:1 na zápasy, v sobotu v 17.00 a v neděli od 10.15 se série stěhuje do Slezska. „Většina z nás nemá extraligovou medaili. Motivaci máme,“ oznamuje brněnská spojka.

S parťáky nevyráží těžit do Slezska černé uhlí, Jihomoravané mají zálusk na zcela jiný kov – bronz. Pokud zvládnou oba venkovní duely, zítra kolem poledne se jim mohou houpat na krku medaile.

S Karvinou se však hrají vyrovnané partie – první bitvu rozhodli Brňané až díky sedmimetrovým hodům, o den později podlehli doma rozdílem jediné branky 25:26. „Osobně bych bral, i kdyby to bylo teď po víkendu 2:2,“ podotýká Hubáček.

Nerozhodný stav by znamenal další stěhování série. Rozhodující mač by se hrál ve středu v staré hale ve Vodově ulici. „Hlavně chceme končit sezonu vítězným zápasem,“ zasní se královopolský házenkář. „Cítili bychom se líp, než kdybychom končili finále prohraným zápasem,“ uvažuje.

Brňané se v letošním play-off poprvé ocitají v pozici, kdy nastoupí do utkání za stavu 1:1. Ve čtvrtfinále proti Hranicím i poté s Lovosicemi vždy vedli 2:0. „Třeba nám to teď pomůže a budeme soustředěnější,“ věří Hubáček.