ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Frýdecko-Místečtí házenkáři jdou do finiše o extraligové play off

  • 0
Byť se jarní část extraligy házenkářů rozjela v sobotu, SKP Frýdek-Místek letos poprvé nastoupí ve středu, kdy od 18.00 hostí Hranice, které jsou s jedním bodem poslední. Výhra bude pro Frýdecko-Místecké, kteří jsou sedmí, povinností.

„To, že Hraničtí jsou poslední, nás nesmí ukolébat. Měli čas zkonsolidovat síly a připravit se na závěr základní části. Nesmíme soupeře podcenit. Mohlo by se nám to vymstít,“ uvedl frýdecko-místecký trenér Daniel Valo. „Musíme zvládnout především domácí zápasy. A ideální bude, když se nám podaří přivést nějaké body i z venkovních palubovek.“

Frýdecko-Místečtí se v zimní přestávce zaměřili na kondiční přípravu a na práci v obraně. „K tomu jsme zdokonalovali jednotlivé signály v útočné fázi. Pozitivní je, že momentálně jsou takřka všichni kluci zdraví a připraveni na jarní část extraligy, ve které je ve hře ještě spousta bodů,“ podotkl Valo.

Kouč upozornil, že soutěž je nesmírně vyrovnaná. „Týmy od šestého do desátého místa dělí minimální bodový rozdíl,“ zmínil čtyřbodový rozdíl mezí šestou Kopřivnicí a desátým Brnem.