Jana Knedlíková (vlevo) ze Slavie střílí na mosteckou brnaku, Petra Beňušková...

Jana Knedlíková (vlevo) ze Slavie střílí na mosteckou brnaku, Petra Beňušková už jen sleduje. | foto: ČTK

Házenkářky Slavie hrají o titul. A opora Knedlíková odchází do Maďarska

  • 0
Lepší moment pro loučení si těžko mohla představit. Jana Knedlíková, křídelní hráčka házenkářek Slavie, po sezoně zamíří do maďarského týmu Vezsprem Barabas DunaTakarek KC. A sezona pro slávistky skončí právě v sobotu: s Mostem se v rozhodujícím, pátém zápase finálové série utkají o český titul. Doma v Edenu.

Knedlíkové se zřejmě bude tleskat bez ohledu na to, jak utkání dopadne, vždyť ve Slavii strávila prakticky celou dosavadní kariéru. "Na tom, že odejde, jsme se spolu dohodli už před sezonou," prozradil pro klubový web ředitel klubu Richard Toman. "Všichni jí to moc a moc přejeme. Jana je na herním vrcholu a nastala ta pravá chvíle dobývat Evropu."

A pro celou Slavii zase možná nastal čas dobýt mistrovský titul. Loňský mistr z Mostu sice dokázal dotáhnout stav série z 0:2 na 2:2, přesto by slávistky podle Tomana mohly být v psychické výhodě.

"Kdybychom my měli takový rozpočet a takové možnosti jako soupeř a nepodařilo se nám s těmito podmínkami vyhrát Interligu nebo titul v ČR, určitě bychom sáhli k personálním i hráčským změnám," tvrdí klubový šéf. "I z toho usuzuji, že tlak na Most je veliký. Ale to jsou jen předpoklady, my se o druhé nestaráme."

Přesto trenér Tomáš Hlavatý varuje: "Když hrajete doma, reálně máte vždy trochu výhodu. Ale když se potkají dva týmy, které dokážou hrát vyrovnané nebo jen těsné zápasy, je těžké říct, na čí straně ta výhoda vlastně je."

Jasno bude už v sobotu: utkání začíná ve 12.00 v hale v Edenu. Pomohou spoluhráčky Knedlíkové k vítězné rozlučce?