Momentka ze zápasu Nové Veselí - Zubří

Momentka ze zápasu Nové Veselí - Zubří | foto: hazena.noveveseli.cz

Úleva. Házenkáři Nového Veselí se dostali z posledního místa

  • 0
Před cestou na středeční extraligový zápas do Zubří si trenér novoveselských házenkářů Peter Kostka přál, aby jeho svěřenci dokázali přenést do utkání tréninkové sebevědomí a konstruktivní řešení herních situací.

„A také eliminovat hluché pasáže, ve kterých jsme schopni během jedné minuty inkasovat tři góly a snadno dostat soupeře na koně,“ doplnil.

Jenže úvodní poločas žádné velké zlepšení nepřinesl. Naopak dvanáct minut před přestávkou prohrávali hosté pětigólovým rozdílem.

„Jeli jsme do Zubří s cílem vyhrát. Ovšem ten velký chtíč zapříčinil, že jsme byli přemotivovaní, balón nám padal, udělali jsme hodně technických chyb. Těch prvních dvacet minut bylo zkrátka z naší strany hodně zbrklých,“ byl si trenér velmi dobře vědom nedostatků ve hře svého týmu.

Naopak domácí sebevědomí s každým gólem rostlo. Nakonec ale možná až moc.

„Asi jsme byli favoriti, což ale nemění nic na tom, že hráči budou nastupovat stoprocentně namotivovaní a zkoncentrovaní,“ zlobil se kouč Zubří Michal Tonar, že jeho svěřenci povolili ve druhé půli soupeři návrat do zápasu.

A Sokol se po přestávce skutečně zvedl, k čemuž možná dost pomohla i Kostkova slova.

„Klukům jsem řekl, že není umění mít v kabině dobrou atmosféru, když se vyhrává, ale když se prohrává,“ prozradil kouč. „Teprve tehdy se totiž pozná charakter týmů a hráčů. A jsem rád, že ten charakter u nás je.“

Náskok domácích se začal postupně tenčit a necelé dvě minuty před koncem srovnalo Nové Veselí stav na 25:25, který už potom vydržel až do úplného konce.

„Bod jsme si podle mě zasloužili. Tenhle zápas nás zase někam posune,“ měl jasno Kostka.

Momentálně dostal vydřený bod jeho svěřence alespoň z posledního místa extraligové tabulky.