Momentka ze zápasu Jičín - Karviná

Momentka ze zápasu Jičín - Karviná | foto: Martin Veselý, MAFRA

Druhá výhra sezony, jičínští házenkáři ji urvali nad Brnem

  • 0
Byla to dřina, ale druhou výhru sezony už mají. Házenkáři Jičína ji vybojovali v zápase s Brnem, dva body je posunuly na sedmou příčku tabulky, což by jim zaručilo účast v play off, základním cíli pro letošní sezonu.

„Věděli jsme, že se utkají dva soupeři, kteří bojují o každé body, které by jim pomohly dostat se do play off. Po neúspěších, které máme za sebou, jsme věděli, že musíme bojovat, a samozřejmě nás svazovala nervozita,“ uvedl trenér Jičína Petr Mašát po těsné výhře 21:20.

Vyrovnaný úvod utkání nasvědčoval tomu, že se na jičínské palubovce střetli dva tabulkoví sousedé, v němž první půle patřila spíše hostům. Po přestávce se domácí zlepšili a nakonec i urvali těsnou výhru.

„V mých očích to byl remízový zápas, ale naštěstí jsme vítězství se štěstím vybojovali. Chtěl bych pochválit Jiřího Dolejšího, který vzal v těžkých momentech utkání zodpovědnost na sebe a který byl, dle mého názoru, klíčovým hráčem utkání na jičínské straně,“ poznamenal Mašát.

Už v pátek se Jičínští vypraví do Lovosic, kde je čeká podobně důležitý zápas rovněž dvou sousedů v extraligové tabulce.