Brankář Zubří Filip Dufek čelí plzeňské šanci.

Brankář Zubří Filip Dufek čelí plzeňské šanci. | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Plzeňská spojka Douda: Bylo důležité potvrdit výhru nad Karvinou

  • 0
I díky pěti trefám levoruké spojky Jana Stehlíka házenkáři Talent týmu Plzeňského kraje uplynulý víkend vyhráli v Zubří 35:30 a udrželi po osmém kole extraligy první příčku tabulky. Zároveň zůstávají v nejvyšší soutěži jediným neporaženým týmem, zatím ztratili pouze bod po domácí remíze s Frýdkem-Místkem

„V Zubří se hraje vždycky velmi těžce. Jsem rád, že jsme ten zápas nakonec zvládli, byť byl posledních pár minut otevřený,“ pochvaloval si plzeňský trenér Petr Štochl.

„Kluci dokázali vedení, které si vybudovali, udržet. V závěru nám několika zákroky pomohl také střídající gólman Šmíd. Výkon byl ale poznamenaný momentální zdravotní situací u nás v týmu. Věřím, že se dáme dohromady a zápasy budou kvalitnější,” doplnil kouč.

Zubří ve druhé půli smazalo ztrátu a ještě ve 48. minutě byl stav vyrovnaný 27:27. Ale Talent, který stále postrádá Škvařila s Vinkelhöferem a chyběl i chorvatský levák Čurčič, pak znovu odskočil a náskok už si podržel.

„Jsme hrozně rádi, že jsme potvrdili domácí výhru s Karvinou, to bylo důležité,“ uvedl Jakub Douda, plzeňská spojka a bývalý hráč Zubří.

Další duel čeká Talent doma, netradičně v sobotu od 19 hodin hostí Maloměřice.