Trenér házenkářů Dukly Pavel Pauza byl nakonec s dělbou bodů spokojen.

Trenér házenkářů Dukly Pavel Pauza byl nakonec s dělbou bodů spokojen. | foto: Karel Kopáč, MF DNES

Dukla vzala favorizovanému Prešovu bod, ale také obří prémie

  • 1
Patnáct minut před koncem vedli o pět branek, nakonec berou jen bod. Přesto házenkáři Dukly nemusí smutnit – remízu 28:28 uhráli se slovenským mistrem z Prešova, vedoucím týmem ligy. "Doufám, že i bod nám zvedne sebevědomí," říká kouč Pavel Pauza.

Jeho mužstvo včera skvěle držel hlavně brankář Tomáš Petržala, v jistých momentech téměř nepřekonatelný. "Ale mohl jsem toho chytit ještě víc," smutnil po zápase.

Přílišná sebekritika? Spíš rozpaky z utkání, které měla Dukla výborně rozehrané. Ještě ve 47. minutě vedla 23:18, ale pak dostal červenou kartu pivot Vraný a Prešov předvedl famózní koncovku.

Přesto tratí i on. Slovenský host v české soutěži přišel o horentní částku více než 43 tisíc euro (1 300 000 slovenských korun): tolik za výhru na Dukle slíbil bohatý majitel klubu Miloslav Chmeliar. "Ale klukům se z toho hlavy určitě nezamotaly," tvrdil kouč Rastislav Trtík.

Přesto zní taková suma v české házené abnormálně. Prešovští si mohli za jediný duel vydělat několikrát víc než špičkoví čeští hráči za celý měsíc... "U nás je to nastavené tak, že kluci berou jednu třetinu základního platu a dvě třetiny prémií," dodává Trtík.

Prešovský magnát Chmeliar totiž touží po úspěchu: aby hráči nestagnovali, působí zároveň v české soutěži a letos i v prestižní Lize mistrů.