Milan Kotrč z Dukly Praha sleduje zákrok svého brankáře Tomáše Petržaly.

Milan Kotrč z Dukly Praha sleduje zákrok svého brankáře Tomáše Petržaly. | foto: Anna Vavríková, MAFRA

19:15. Házenkáři Dukly se nadřeli na výhru s Hranicemi a jsou druzí

  • 0
Tenhle zápas těžko vstoupí do házenkářských hitparád, přesto z něj vítězové odcházeli šťastní. Házenkáři pražské Dukly v sobotu doma porazili (nebo chcete-li udolali) Hranice 19:15 a posunuli se na průběžné druhé místo, na vedoucí Plzeň ztrácejí jen bod.

"Byla to obrovská bitva a urputný boj dvou obran," pronesl Pavel Pauza, trenér Dukly. "Veškerá házenkářská krása šla stranou." Na koučových slovech o absenci krásy něco bude: na obou stranách bylo po deseti vyloučeních, což se často nevidí ani v hokeji.

Rovněž celkových 34 branek není v házené synonymem pro gólový gejzír (kupříkladu v souběžně hraném duelu KP Brno - Jičín padlo 52 branek).

Dukle se v sobotu nepovedl první poločas, po němž vicemistři prohrávali 8:9. Vedli jen po Kotrčově trefě z první minuty, pak už vůbec. A dvakrát museli dotahovat třígólové manko. "Chyběl nám důraz v útoku, byli jsme střelecky ušlápnutí," řekl trenér Pauza.

Prvních deset minut po přestávce však Dukle vyšlo skvostně, když se jí povedla série 6:1. "Začala nám fungovat obrana a dařilo se při střelbě z větší vzdálenosti," pravil Pauza, jehož tým mezi 49. a 59. minutou ani jednou neinkasoval.

Dukla vyhrála potřetí za sebou, z posledních čtyř utkání vytěžila dohromady 7 bodů a teď vyhlíží venkovní duel se čtvrtým Jičínem, od něhož ji dělí pouhý bod. "Pojedeme tam s čistou hlavou," řekl Pauza. "Povedlo se nám vyhrát dva domácí zápasy za sebou a držíme se na špici. Takhle jsme si to předsevzali."