Dukla chce z Plzně dosáhnout až na finále

Plzeň - S podporou plzeňských fanoušků touží házenkáři Dukly Praha dosáhnout až na finále česko-slovenské interligy. Tým kouče Vladimíra Habera, rodáka z Třemošné, sehraje všechny domácí zápasy v městské hale na Slovanech. „Finále, to je takový můj vnitřní pocit,“ řekl v pondělí před plzeňskými novináři ředitel házenkářské Dukly Vladimír Orság.

„To je pěkné. Kdybych to řekl já, tak od něho hned dostanu vynadáno, že kvůli finále musí sehnat peníze na prémie hráčů,“ glosoval vzápětí jeho výrok s nadsázkou trenér Vladimír Haber. „Samozřejmě i já myslím na finále,“ dodal už vážně.

Dukla, po odhlášení Allrisku jediný český účastník interligy, se rozhodla přemístit domácí prostředí do Plzně po uplynulé sezoně. Důvod? Podle Orsága především nulová divácká podpora v Praze. „V hale na Slovanech zůstaneme minimálně jednu sezonu. Toužíme po odpovídající zápasové atmosféře. Lidé v Plzni házené moc rozumí, věřím, že nám pomůžou,“ mínil šéf Dukly.

O změně názvu či místa působnosti klub neuvažuje, stále zůstává příspěvkovou organizací armády, která kryje většinovou část zhruba osmimilionového rozpočtu. Hráči budou trénovat v Praze.

Dukla zároveň využije faktu, že padesát procent kádru tvoří házenkáři, které Plzeň vychovala nebo zde v minulosti působili. Včetně pamětníků posledního interligového bronzu HSC Plzeň J. Štochla, Čurdy, Hynka či Větrovce. „Věřím, že brzy se probojujeme i do některého z evropských pohárů,“ prohlásil Orság.

Hracím dnem v Plzni bude pro Duklu sobota, všechna utkání v základní časti začnou v 17.30 hodin.

Interligu odstartuje tým v neděli v Košicích, o týden později se představí v Karviné. Plzeňskou premiéru v sezoně obstará duel s FrýdkemMístkem v sobotu 18. září.