Zubří: Tomáš Mičkal

Zubří: Tomáš Mičkal | foto: Vlastislav Navrátil

Číp a Mičkal. Dva zuberští házenkáři, kteří bojují o evropský šampionát

  • 0
Poslední zápasová prověrka před mistrovstvím Evropy v Rakousku, které začíná 19. ledna, čeká na české reprezentační házenkáře. Na víkendovém turnaji v Dánsku, jehož se zúčastní i Norsko se Slovinskem, nebudou chybět ani hráči ze Zubří.

O nominaci bojují dvě křídla - Tomáš Číp a odchovanec Pavel Mičkal, který působí v druholigovém německém Nordhornu. "Šanci mají," poznamenal asistent reprezentačního trenéra Jiří Mika, jenž ve stejné roli působí také v Gumárnách Zubří.

Blíže na šampionát má legionář Mičkal, jehož Nordhorn je třetí v severní skupině druhé bundesligy. 25letý hráč je čtvrtým nejlepším střelcem mužstva.

"Pavel je výborný obránce a bojovník, který na minulých akcích nezklamal," popsal Mika. "Jeho výhodou je i to, že má zkušenosti z bundesligy."

Číp bojuje o nominaci díky zranění Jana Sobola. Především jeho zdravotní stav rozhodne o tom, zda zuberský mladík přidá ke kvalifikačním startům také účast na šampionátu.

"Honzovi zjistili trhlinu ve svalu, která se hojí lépe, než se čekalo. Proto se k nám připojil a trénuje individuálně," naznačil kouč reprezentace Martin Lipták, jak jeho rozhodování asi dopadne.

V širší nominaci figurovali další zuberští hráči. Ovšem pivotman Tomáš Říha je zraněný, křídlo Jakub Hrstka pojede na kvalifikaci s juniorskou reprezentací a odchovanec Tomáš Řezníček z italského Conversana nakonec šanci nedostal.

Reprezentační zatížení, i když "jen" v ligovém B týmu, o víkendu absolvují další tři házenkáři z Valašska. Na tradičním turnaj Marrane v Paříži se představí spojka Ondřej Mika a pivotman Marek Třeštík.

Spolu s nimi je ve výběru odchovanec Jakub Krupa, který působí ve slovenském Prešově. Kvůli zranění naopak zůstal doma Martin Hrstka.
"Po návratu z turnaje se naši hráči znovu zapojí do přípravy v Zubří," naznačil Mika.