Cheb prohrál, stěžuje si na sudí

  • 2
Cheb - Házenkářky interligové Lokomotivy Cheb zůstávají v mezinárodní soutěži bez bodového zisku. V Bánovcích nad Bebravou přitom měly v sobotu nakročeno k výhře, vedly o pět branek, jenže pak si podle slov chebského kouče Josefa Heřmánka vzali slovo slovenští rozhodčí Černý s Dvorským.

"S úsměvem slovenských Jánošíků nás prostě zařízli," tvrdí trenér Lokomotivy. "Byli jsme jednoznačně lepším týmem, ještě kolem čtyřicáté minuty jsme měli k dobru pětibrankový náskok, ale od té doby byl zápas silně v režii rozhodčích. To bychom museli vést dvojnásobným rozdílem, abychom nakonec uspěli," zlobil se Heřmánek.

Od zmiňované minuty hrál hostující tým často v oslabení, navíc podle chebského trenéra v několika případech rozhodčí posoudili prorážení domácích jako faul Chebu a nařídili sedmimetrový hod.

"Zvažujeme dopis na svaz házené, tohle zkrátka nejde. Čeští rozhodčí u nás pískají spravedlivě, ale slovenští na Slovensku protěžují domácí. Ve stejném duchu se v Bánovcích choval i komisař, prý co jsem si dovolil já, to si nedovolil ani bývalý trenér českého národního týmu Mareš. Můžu vám říct, že tam lítaly vzduchem židle,“ popsal Heřmánek vypjatou atmosféru.