Češka Kateřina Keclíková při utkání s Černou Horou.

Češka Kateřina Keclíková při utkání s Černou Horou. | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Českým házenkářkám nevyšla koncovka a první duel na Islandu ztratily

  • 0
První přípravný duel na Islandu české házenkářky prohrály. V souboji s účastníkem prosincového světového šampionátu nezvládly závěr druhého dějství a v Keflavíku podlehly 24:31. Náladu si mohou vylepšit v sobotní odvetě, která se hraje od 15:30 středoevropského času.

Úvod zápasu byl velmi vyrovnaný, potom se domácí reprezentantky utrhly a několika rychlými akcemi navýšily skóre na 12:6. Do poločasu však české házenkářky koncentrovaným výkonem snižily na rozdíl jediného gólu.

Ve druhé půli se oba celky přetahovaly o mírné vedení až do stavu 20:19. V poslední desetiminutovce Islanďanky odskočily na rozdíl čtyř branek, pět minut před koncem však Češky stále ještě měly možnost tuto ztrátu korigovat. Bohužel ji nevyužily a naopak ještě třikrát inkasovaly.

"Hráčky předvedly bojovný, snaživý výkon. Únik soupeřek v první půli na 12:6 nás stál hodně sil, ale dokázali jsme ho zkorigovat. Měli jsme však hodně nevynucených chyb a špatně vyhodnocených situací, kdy hráčky místo střelecké příležitosti zbytečně zvolily přihrávku a naopak," popisoval trenér Jan Bašný na webu Českého svazu házené.  

"I přes nepříznivý výsledek ale můžeme výkon družstva brát pozitivně. Přece jen soupeř je v poslední fázi přípravy na mistrovství světa v Brazílii a nutno říct, že konečný výsledek úplně neodpovídá průběhu zápasu. Myslím si, že v odvetě to dopadne lépe. Minimálně herně to může být ještě lepší," dodal český kouč. 

Přípravný zápas házenkářek v Keflavíku

Island - ČR 31:24 (15:14)
Sestava a branky Česka:
Satrapová, Doláková - Poznarová 5, Chrenková 5, Martinková 4, Keclíková 3, Knedlíková 1, Luzumová 1, Černá 1, Vítková 1, Štěrbová 1, Crhová 1, Simerská 1, Hrbková, Gebre Selassie, Růčková. Sedmimetrové hody: 5/3 - 4/2. Vyloučení: 2:0.