Trenér Dukly Pavel Pauza

Trenér Dukly Pavel Pauza | foto: MF DNES

Česko-slovenské derby otevře poháry. Házenkáři Dukly míří do Hlohovce

  • 0
Evropské poháry začínají pro české házenkářské kluby federálním derby. Česko-slovenský souboj proběhne v následujících dvou víkendech mezi Duklou Praha a Hlohovcem. Hraje se úvodní kolo Poháru EHF.

Hlohovec skončil ve slovenské extralize druhý, ve finálové sérii podlehl suverénům posledních let z Prešova. Klub čeká premiérová účast v evropských pohárech, ale po posílení mužstva rozhodně nechce skončit hned v prvním kole.

"Hlohovec je ambiciózní tým, který minulý rok možná trochu nečekaně dosáhl na finále slovenské soutěže. To ho nakoplo, letos se účastní evropského poháru, stabilizoval tým a má za sebou silného partnera," uvedl v tiskové zprávě trenér Dukly Pavel Pauza.

"Pro nás je dobré, že budeme druhý zápas hrát doma. První utkání dává vždy výhodu hostujícímu celku," doplnil.

Dukla o víkendu absolvovala turnaj v Jičíně, který však ještě rozšířil otazníky nad složením týmu. Ten největší visí nad startem brankáře Petržaly.

"Petržala se zranil již na turnaji v Třeboni a teprve ve středu se částečně zapojil do tréninku. Problémy má i Landa, který je naší jedinou alternativou na post pivota," řekl Pauza.

"Ve středu jsme měli hrát v Lovosicích, ale pro problémy se zraněnými hráči jsme zápas raději odvolali a věnujeme tento týden tomu, abychom se dali zdravotně dohromady," dodal.

Úvodní pohárový zápas se hraje v sobotu od 18 hodin na Slovensku, odveta pak v Novém Veselí na Žďársku v neděli 12. září od 16:30.

"Jednak není v tomto termínu volná naše hala na Podvinném mlýně a navíc nám v Novém Veselí vytvoří diváci takové prostředí, které bychom v Praze neměli. Podle informací bude vyprodáno," poznamenal Pauza.

,