Lenka Kysučanová

Lenka Kysučanová hrající za francouzský celek HB Mety se stala nejlepší házenkářkou České republiky za rok 2007. | foto: Michal Kruphanzl, ČTK

Ceny si ohromně vážím, říká Kysučanová

Praha - Nejlepší českou házenkářkou za rok 2007 byla v pátek večer vyhlášena spojka národního týmu a francouzského klubu HC Méty Lenka Kysučanová. Čtyřiadvacetiletá hráčka tak dosáhla zatím svého největšího osobního úspěchu kariéry. "Vůbec jsem to nečekala," přiznala rozechvěle krátce po převzetí ceny.

Lenko, gratuluji k vašemu úspěchu. S jakými pocity jste stála na pódiu a přebírala ocenění?
Děkuji. Mám z toho ohromnou radost a té pocty si opravdu hodně moc vážím. Vůbec jsem to nečekala a všechno kolem vyhlášení je takové hektické. V pátek ráno jsem přiletěla a hned v sobotu zase letím zpátky na ligový zápas. Ale tento večer je pro mě velmi důležitý a všechno to bylo super.

Je to vaše první individuální trofej?
Ano i ne. V roce 2001 jsem vyhrála anketu o Talenta roku, ale toto ocenění zatím předčí všechno.

Lenka Kysučanová
27. listopadu 1983
175 cm, 69 kg
spojka
HC Méty, Francie
mistryně ČR 2005
mistryně Francie 2007

Na tuto cenu budete určitě celý život pyšná, ale z čeho máte z uplynulého roku vy osobně největší radost?
Důležitý byl můj přestup do Mét a mám radost z toho, že se mi tam od začátku dařilo. V lize jsme získaly titul, vyhrály jsme také Ligový pohár, to bylo všechno super. Na konci roku jsme s reprezentací uspěly i na předkvalifikaci v Plzni, to bylo také pěkné.

Co očekáváte od roku 2008?
V lize jsme zatím o bod druhé s La Havrem, ale za čtrnáct dní hrajeme odvetu, takže doufám, že se brzy na první příčku posuneme a obhájíme titul. Válčit budeme znovu o Ligový pohár, jsme v osmifinále evropského poháru, kde máme přijatelného soupeře, takže doufám, že i tam budeme hodně vysoko. A doufám, že 26. ledna dostaneme přijatelného soupeře v play-off o mistrovství Evropy v Makedonii a konečně se na šampionát podíváme.