Házenkáři KP Brno se radují z výhry.

Házenkáři KP Brno se radují z výhry. | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Házenkářská zabijačka. Brno porazilo Zlín skoro o dvacet gólů

  • 0
Brněnským házenkářům se daří, vyhráli už počtvrté v řadě a doma jsou stále neporazitelní. Jejich formu v sobotu odnesl ligový nováček ze Zlína, Královopolané ho rozdrtili 38:19. Na dosah byla i magická čtyřicítka, zvlášť když Brňané po poločase vedli 22:7. "Chyběly dva góly, takže nás to lákalo, bohužel už to ke konci moc nešlo," říká brněnské křídlo Tomáš Pernička.

KP Brno se utkalo se Zlínem po necelých třech týdnech, naposledy ho na jeho palubovce porazilo v poháru o čtyři branky. Tentokrát byl rozdíl téměř dvacetibrankový.

"Výsledek je částečně zkreslený výkonem brankářů ze Zlína. V porovnání s našima jim to utkání vyšlo hůř," upozorňuje Pernička. Brno však na hřišti dominovalo celkově, nejen v brankovišti. "Když podáme v zápase takový výkon v obraně ve spojitosti s brankářem, tak nám to dává větší jistotu do útoku. S takovými výkony se můžeme posouvat jen dál a dál," pochvaluje si brněnské křídlo.

Brňanům v tabulce patří po tomto víkendu už třetí místo. Napravili si tak chuť po středečním vyřazení ze čtvrtfinále Českého poháru.

"Chtěli jsme v něm dojít co nejdál. Ale potom, co jsme v Jičíně prohráli, jsme se to rozhodli hodit za hlavu. Pro nás je teď první úkol být do šestky v lize a pak se uvidí, co bude dál," říká Pernička. V dalším kole si může jeho tým ještě polepšit. Hraje totiž na hřišti druhé Plzně, na kterou ztrácí jen bod.

Ve Zlíně vyprchává nováčkovský elán. Po domácím vítězství nad Duklou prohrál Zlín čtyři soutěžní duely. Šňůru neúspěchů navíc korunoval nevídaný sobotní výprask v Brně.

"Více než tenhle debakl mě ale mrzí domácí porážka s Frýdkem-Místkem," připomněl zlínský kouč Andrej Titkov předchozí nezdar. "V Brně jsme nastoupili v hodně kombinované sestavě a šance na výsledek nebyla veliká."

Hosté přijeli bez pracovně zaneprázdněné dvojice brankářů Mahušek - Luňák i šéfa obrany Pernici. Přesto hrozivý rozdíl ve skóre Titkova nepříjemně zaskočil. "Přístup některých hráčů mě zklamal. Kdo nechce hrát za Zlín, ať hraje někde jinde. Až na Poloze podali ostatní podprůměrný výkon," shrnul Titkov.

,