Brankář zariskoval a pomohl otočit zápas

Hranice - Riskantním vyběhnutím až na polovinu hřiště v závěru poločasu vystihl hranický brankář Pavel Raška dlouhý pas soupeře a poslal do brejku Žižku, který domácím zajistil vedení 13:12. V poslední sekundě ještě čtrnáctý úspěch ze střední vzdálenosti přidal Valášek a úřadující prvoligový mistr šel do šaten za dvoubrankového vedení. „Byl to hodně důležitý moment, protože místo nerozhodného stavu jsme o dva góly vedli,“ poznamenal hranický trenér Miroslav Frank.

Domácí již během druhého poločasu nedovolili soupeři vyrovnat a svůj náskok jen zvyšovali. Na tom měl největší zásluhu nejen brankář Raška, ale také výrazně zlepšená hra spojek. V prvním poločase totiž řada střel končila zblokovaných obranou mimo branku. „Zrychlili jsme hru a blok už nebyl tak výrazný. Na spojce se tak prosadili Drabík se Stržínkem,“ vysvětlil Frank změnu v útoku.

Drabík k jediné brance z prvního poločasu přidal další čtyři ve druhém dějství a další tři vsítil střídající Stržínek. Domácí obraně se navíc po přestávce podařilo eliminovat elitního interligového střelce Jíchu, který v druhé půli už jen jednou skóroval.

„Buď mu došly síly, nebo Kovařík už přečetl jeho hru. Pokud byl totiž v kontaktu, nedostal se ke střele. Navíc něco chytil Raška a další pokusy skončily na tyči,“ vysvětloval si Frank útlum reprezentačního kanonýra.

„Zápas patřil k nejkvalitnějším v domácím prostředí. S posílením soupeře o Jíchu jsme počítali, ale nasazení Jordáka nás překvapilo. Louny byly hodně nebezpečné i z křídel,“ uvedl Frank na adresu soupeře. O kvalitě hostujících křídel vypovídá zejména osm branek Sochora.