Klára Spilková

Klára Spilková | foto: Martin Kabát

Zvykám si, že se píše, jak jsem hrála a jaká jsem, říká Klára Spilková

  • 0
Jestli má nastat český golfový boom, bude zapotřebí mít hvězdu. Aby porazila ty nejlepší a lidé, hlavně mladí a děti, se měli v kom vzhlížet. Zdá se, že tady jedna bude. Je to žena. Vlastně úplně normální patnáctiletá holka. Už teď nejlepší českou golfistkou. Klára Spilková nemůže chybět v kampani Hraj golf, změň život.

(Rozhovor v plném znění přináší mimořádná golfová příloha MF Dnes v pátečním vydání ze 16. dubna.)

Momentálně to vypadá, jako by u nás hrála golf jen Klára Spilková. Jaké to je být v patnácti českou jedničkou? Hodně mě to motivuje, chci být ještě lepší a dokázat si, že to zvládnu, že na to mám. Minulá sezona mi opravdu vyšla, takže jsou teď všichni zvědaví, jak se mi bude dařit letos.

Hraješ golf pořád se stejnou chutí? Jasně. Čím víc mi to jde, tím víc mě golf baví. Když mi to nejde, to jsem pak trochu naštvaná. Ale rychle se z toho dostanu, rychle zapomenu a druhý den už o špatném výsledku nevím. Kdyby mě golf nebavil, tak bych ho nehrála.

Golf teď doslova řídí tvůj život. Najednou mám spoustu nových možností, o kterých se mi dřív ani nezdálo. Mám možná míň času, ale rozhodně mi to nevadí, ničeho nelituju. Hraju golf a jsem spokojená.

klára spilková

Narozena: 15. prosince 1994
Klub: GC Erpet Praha
Úspěchy: několikanásobná mistryně ČR v kategorii juniorek i žen, vítězka European Young Masters, dorostenecká mistryně Německa, juniorská vicemistryně Francie, členka evropského týmu Junior Solheim Cupu 2009, účastnice MS družstev, nejlepší česká golfistka roku 2009.

Závidí ti kamarádi z golfu, že jsi o tolik lepší než oni? Pokud mi závidí, tak jsem si toho nevšimla. Jsme skvělá parta, i proto hrajeme tak dobře. Fandíme si, pomáháme, hecujeme se. Asi to na první pohled nevypadá, ale golf je jak individuální, tak týmová hra.

Když jsme si povídaly v prosinci, říkala jsi, že si slavná rozhodně nepřipadáš, přestože jsi v té době dělala jeden rozhovor za druhým. Pořád to platí? Slavná si fakt nepřipadám. Až mě začnou poznávat lidi na ulici, tak ti řeknu. Ale občas si uvědomím, že se mi život trochu změnil. Když o mě chtěl někdo před rokem napsat, byla to pro mě obrovská událost. Teď už to vnímám jinak, pomalu si zvykám, že se píše o tom, kde a jak jsem hrála, jaká jsem a co dělám.

Klára Spilková

Jak zvládá tvůj kluk, že jsi lepší než on? Chodíme spolu hrát i trénovat. Myslím, že to bere v pohodě, je to pro něj vlastně motivace.

Zcestovala jsi kdejaký turnaj, česká hřiště znáš dopodrobna. Kam si jdeš zahrát, když jsi doma? Ráda hraju na Karlštejně, tam jsem s golfem kdysi vlastně začínala. Trénovat jezdím také do Hostivaře, Berouna a potom na Zbraslav.

(Druhou část rozhovoru přineseme v sobotu.)