Woods začal čtyřmi ranami nad par

Rochester - Sen Tigera Woodse o prvním letošním vítězství na golfovém turnaji kategorie Major dostává povážlivé trhliny. Dlouholetá světová jednička zahájila poslední ze čtyř nejcennějších turnajů, PGA Championship v Rochesteru, čtyřmi údery nad par hřiště a na vedoucí duo ztrácí osm ran.Dále čtěte: Woodse už štvou řeči o krizi

 V čele se po prvním dnu usadili jeho americký rival Phil Mickelson a australský debutant na PGA Championship Rod Pampling.

Woods se letos zúčastnil třinácti turnajů, z toho čtyři vyhrál, jenže žádný z nich neměl přízvisko Major. Trápení sedmadvacetiletého Američana pokračovalo i ve čtvrtek a po špatném výkonu se vítěz tohoto šampionátu z let 1999 a 2000 dělí
až o 58. místo.

Stejně je na tom také český rodák Alexander Čejka, jenž v prvním kole odehrál rovněž 74 úderů. Dotace turnaje PGA Championship činí šest milionů dolarů, vítěz si odveze šek na milion a 80 tisíc. O něj se pokouší celkem 154 golfistů.

Pořadí po 1. dnu (par 70): 1. Mickelson (USA) a Pampling (Austr.) oba 66, 3. Andrade 67, 4. Janzen (oba USA) a Weir (Kan.) oba 68, 6. Baddeley (Austr.), Campbell, Funk, Herron, Micheel (všichni USA), Singh (Fidži), Sutherland (USA) všichni 69, ...58. Woods (USA), Čejka (Něm.) oba 74.