Tiger Woods ještě nikdy neprohrál, pokud šel do posledního kola na majoru z prvního místa. Dokáže tuto statistiku prolomit Padraig Harrington?

Tiger Woods ještě nikdy neprohrál, pokud šel do posledního kola na majoru z prvního místa. Dokáže tuto statistiku prolomit Padraig Harrington? | foto: Reuters

Woods stále v čele PGA Championship. Ale Harrington se dotahuje

  • 2
Náskok Tigera Woodse se před finálovým kolem ztenčil na dvě rány. Padraig Harrington nevzdává boj se světovou jedničkou a v jednu chvíli se s ní dělil o první místo.

Tiger Woods je v čele PGA Championship i před závěrečným kolem. Jeho náskok před svými pronásledovali se však zmenšil ze čtyř na dvě rány.

Woods povětšinou větrného dne v Hazeltine neriskoval a předváděl hru na jistotu.

"Snažil jsem se hrát konzervativně a celý den se mi to dařilo," řekl Woods. "Jedinou chybu jsem udělal na čtyřce, ke jsem zahrál trojputt. Ale aspoň byla moje skóre karta pěkně čistá," dodal s úsměvem.

A opravdu byla - za celé kolo zahrál dvě birdie a jedno bogey, což podobná skórekarta u Woodse nebývá obvyklá.

Harrington se nevzdává

Bitvu s Woodsem stále nevzdává Padraig Harrington. Minulý týden s ním prohrál po dramatickém finálovém kole Bridgestone Invitational, na PGA Championship se přetahuje se světovou jedničkou o čelo leaderboardu od prvního kola.

Na 14. jamce se Ir dokonce dostal na první příčku, Woods však hned zahrál birdie a opět to bylo o jednu ránu. Navíc na osmnáctce zapisoval Harrington bogey.

Mickelsonovo trápení s putterem

Nejlepší kolo zahrál jihokorejský golfista Y.E. Yang. Jeho šest birdie a jedno bogey ho vyneslo z deváté na druhou příčku.

I nadále se s putterem trápí Phil Mickelson. V sobotu zahrál +4 a s průběžným výsledkem +8 je na děleném 70. místě.