Lee Westwood se v pondělí stal světovou jedničku a zatím má nakročeno k tomu, aby si ji udržel.

Lee Westwood se v pondělí stal světovou jedničku a zatím má nakročeno k tomu, aby si ji udržel. | foto: AP

V Číně stále vede Molinari, Westwood chce být na trůnu déle než týden

  • 0
Prestižní šanghajský HSBC Champions je ve své polovině a v čele se stále drží Francesco Molinari. Těsně za Italem je čerstvá světová jednička Lee Westwood, jehož v pondělí mohou na golfovém trůnu vystřídat hned tři hráči.

Tiger Woods, Phil Mickelson i Martin Kaymer jsou až za Westwoodem. Oba Američané, kolem kterých se po většinu roku točil boj o světovou jedničku, ztrácejí na Westwooda čtyři rány a dělí se o deváté místo. Němec Kaymer, který měl možnost stát se hráčem č.1 minulý víkend, je ještě o ránu horší.

Molinari i Westwood potřebovali na osmnáct jamek hřiště Še-šan sedmdesát ran. U Westwooda je to oproti čtvrtku zhoršení o čtyři rány, u Molinariho ještě o jednu víc.

"Dneska bylo hřiště o něco těžší než včera, hlavně díky pozici jamek," řekl sedmatřicetiletý Westwood, jenž se několikrát zachránil přesným patováním. "Patoval jsem slušně. Ne tak dobře, jako včera, ale se sedmdesátkou jsem spokojen," dodal Angličan.

Kupředu se vyšvihl Jihoafričan Ernie Els, jenž na hřišti zahrál nejlepší kolo dne - 65 ran. Díky tomu se zlepšil o sedm ran a a z třetího místa ztrácí na vedoucího Molinariho dvě rány. O třetí příčku se dělí se svým krajanem Jacem Van Zylem a Skotem Richiem Ramsayem.

HSBC Champions - po 2. kole

1. F. Molinari (It.) 135 (65+70), 2. Westwood (Angl.) 136 (66+70), 3. Van Zyl 137 (71+66), Els (oba JAR) 137 (72+65), Ramsay (Skot.) 137 (69+68), ...9. Woods 140 (68+72), Mickelson (oba USA) 140 (69+71), 18. Kaymer (Něm.) 141 (72+69).