V čele mistrovství už je favorit Chaudhuri

Karlovy Vary - Favorizovaný anglický hráč Niel Chaudhuri už je v čele průběžného pořadí mezinárodního golfového mistrovství. Do čela se dostal díky povedenému druhému dni. Na karlovarském hřišti Cihelny zahrál 65 ran a vystřídal ve vedení Jakuba Rybu.

Tomu druhý den nevyšel podle představ. Ke středečnímu výkonu 64 úderů dnes český hráč přidal dalších 75 a propadl se na dvanáctou pozici.

Druhé místo patří s mankem tří ran Italovi Ninu Bertasiovi, hned za ním následují domácí golfisté Viktor Skalle a Martin Příhoda, kteří zatím vždy obešli hřiště na 68 ran.

Ženy musely dohrávat přerušené první kolo, špatné počasí jim ale opět nedovolilo dohrát to druhé. V suverénním vedení se drží Němka Sandra Galová, jež má výkonem 134 ran náskok šesti úderů před domácí Marií Šebestovou.

Podruhé ve dvou dnech byla v Karlových Varech k vidění trefa do jamky na jediný úder. Postaral se o ni Jakub Stanislav z GK Čechie na jedenácté jamce na vzdálenost 131 metrů. Ve středu se totéž povedlo na devítce Kateřině Růžičkové.