Alyse Lahti Johnstonová a Tiger Woods

Alyse Lahti Johnstonová a Tiger Woods | foto: Koláž - iDNES.cz

Tiger Woods si začal s kamarádkou své bývalé ženy

  • 14
Někdejší golfová jednička Tiger Woods má novou přítelkyni. Dvaadvacetiletá studentka Alyse Lahti Johnstonová se nápadně se podobá jeho bývalé ženě Elin, s níž se léta přátelila. Nová milenka se ale netají tím, že si chce s Woodsem hlavně užít. Vážný vztah prý nehledá.

Johnstonová zná Woodse už od malička. Její otčím totiž pracuje jako obchodní zástupce americké sportovní agentury IMG, která golfistu zastupuje.

"Tiger Woods bydlel vedle nás celých patnáct let a Alyse ho zná celý život. S Elin jsou jedna parta. Chodily spolu cvičit nebo na večeře," řekl deníku Scottish Sun Alistair Johnston.

Alyse Lahti Johnstonová

Woods si jí ale všiml, až když je na golfovém hřišti seznámil Johnstonové trenér. Od té doby byli pořád spolu.

Johnstonová ale napsala svým přátelům, že jí o vážný vztah nejde. "Nepovažuje se za Woodsovu přítelkyni. Prostě si spolu užívají," řekla kamarádka Johnstonové serveru Radar online.

"Je to opravdu krásná, chytrá a hodně přátelská dívka. Ale je to takové divoké dítě. Ráda se baví. Rozhodně nejde po jeho penězích. Jde jí spíš o sex s Tigerem než o vztah," dodal jiný zdroj.

Johnstonová už má za sebou také první aféru. V říjnu loňského roku totiž řídila opilá a policie ji zatkla.

S aférami jejího současného partnera se to ale nedá srovnat. V roce 2009 se provalilo, že Tiger Woods podváděl švédskou manželku Elin Nordegernovou a média nakonec napočítala celý tucet milenek.

Elin Nordegrenová-Woodsová a syn Charlie Axel

Následoval rozvod a Woddsův propad v golfové kariéře. Svůj zatím poslední turnajový titul získal na australském Masters v listopadu 2009, těsně před vypuknutím skandálu. Pak měl dlouhou herní přestávku, během níž se údajně léčil ze sexuální závislosti. Na scénu se vrátil až loni při nejslavnějším turnaji světa US Masters.

Jeho nový ročník je za dveřmi (7. až 10. dubna) a Woods je nejenže nejdelší dobu bez výraznějšího úspěchu, ale z prvního místa světového žebříčku spadl na páté a pokud na Masters neuspěje, jeho propad může pokračovat.

Navíc sílí diskuse o tom, zda udělal dobře, když se s novým trenérem Seanem Foleyem začal přeučovat golfový úder.