Martin Kaymer a jeho přítelkyně Alison Michelettiová po vítězství v PGA Championship 2010.

Martin Kaymer a jeho přítelkyně Alison Michelettiová po vítězství v PGA Championship 2010. | foto: AP

Superstar Kaymer ujel bulváru i s přítelkyní do Karibiku

  • 0
Stačilo jedno objetí a bulvár vycítil čerstvé maso. Z mladého páru, který má patrně potenciál zařadit se mezi mediální celebrity, se stalo zboží a onen potenciál je patřičnými místy patřičně ohledáván. Martin kaymer, vítěz PGA Championship, a nová žena po jeho boku Alison Michelettiová.

Zámořská média v tom nejdřív udělala zmatek, když psala o manželce. Němečtí novináři ale možná jako jediní znali aspoň část pravdy. Kaymer se totiž loni rozešel s bývalou přítelkyní Jenny a story o tom prolétly německými sdělovacími prostředky s leitmotivem "poslední putt".

Od té doby nechal veřejně žít informaci, že místo lásky se bude víc věnovat golfu. Ať už má stoupající hvězda evropského a světového golfu cit pro tyto situace, nebo poslouchá dobrého mediálního poradce, zachovávat tuto image se dařilo docela dlouho.

Jenže pak Alison vyrazila z davu obejmout a políbit svého partnera, jenž v neděli získal první velké vítězství, a pár musí vymyslet novou strategii pro život pod mediálním dohledem.

Pletky s asistentkou

Až vzrůstem nevelká dvaadvacetiletá Američanka přiměla Kaymera k emotivnější reakci na zisk major titulu. První vteřiny po vítězném úderu byl pětadvacetiletý golfista poněkud vlažný, aspoň na americké poměry určitě.

A zámoří se okamžitě na Michelettiovou zaměřilo. Nebylo obtížné zjistit, že je asistentkou oddělení sportovního marketingu na Wagner College. To je soukromý vzdělávací institut v New Yorku.

Alison Michelettiová a Martin Kaymer po vítězství v PGA Championship.

Pochází z Missouri, hrála fotbal a basketbal, ale její sportovní kariéru zastavilo zranění kolena. Kdosi jako první zveřejnil citát, momentálně dál a dál reprodukovaný, v němž charakterizuje Martina: "On je prostě nejsilnější osobnost, jakou znám. V každé životní situaci. Vždycky udělá to co musí."

Dál se ale nikdo nedostal krom spekulací, že Kaymer s Michelettiovou mají ještě letos oznámit zasnoubení. Nepotvrdily se spekulace, že vítěz z Whistling Straits odletí do Phoenixu, kde si zřídil americký domov, ale podle svým nedávných vyjádření tam má pouze" pohovku, postel a kuchyň".

Ztráta přátel

Hráčův manažer Johan Elliot uvedl pro agenturu DPA, že příští pondělí se Kaymer objeví v New Yorku na tiskové konferenci a pak se přesune do Mnichova. "Zájem sponzorů je enormní a my musíme udělat vše tak, aby to bylo pro nejlepší jeho kariéru," dodal Elliot.

Americká přítelkyně odpovídá Kaymerovu plánu hrát v příštích letech spíš v USA než v Evropě. Na svou vlast ale nezapomíná. "Chci podpořit rozvoj golfu v Německu," neskrýval velké plány a ani neodmítl srovnání s Bernhardem Langerem, jehož úspěchy svého času podnítily golfový boom v zemi.

Alison Michelettiová (vlevo) a Martin Kaymer (vpravo) s Wanamaker Trophy, pohárem pro vítěze PGA Championship.

Alison Michelettiová (vlevo) a Martin Kaymer (vpravo) s Wanamaker Trophy, pohárem pro vítěze PGA Championship.

Informace DPA hovoří o tom, že Kaymer a Alison chtěli původně po PGA Championship odjet na tři neděle do Karibiku. Ale jistota účasti v rydercupovém týdnu a zejména nával nových obchodních jednání zkrátily dvojici dovolenou na pouhý týden.

Rodák z Düsseldorfu poskytl před rokem rozhovor časopisu Die Welt, v němž hovořil o důsledcích života v USA: "Trávíte Vánoce a Silvestra v osamění. Ztrácíte přátele." Teď už to tak úplně neplatí.