PRO DCERU. Švédský golfista Fredrik Jacobson slíbil prostřední dceři, že získá

PRO DCERU. Švédský golfista Fredrik Jacobson slíbil prostřední dceři, že získá nějaký pohár. Slib splnil na turnaji Travelers Championship. | foto: AP

Splněný slib Fredrika Jacobsona. Na sto osmdesátý osmý pokus

  • 1
Sliby se mají plnit – říkal si nejspíš Fredrik Jacobson po vítězném turnaji Travelers Championship. Trofej, kterou třímal ve svých rukou, totiž přislíbil na začátku letošního roku své dceři. A jako správný otec svůj slib vyplnil.

"Dívali jsme se s dětmi v televizi na FedEx Cup a v jednu chvíli se tam objevili všichni vítězové v sezoně," popisoval golfista událost, která předcházela slibu. "Každý z nich měl trofej v ruce a moje dcera Emmie se mě zeptala: ´Tati, proč nemáš taky takovou trofej doma?´ A tak jsem jí slíbil, že pro ni letos určitě jednu vyhraju."

Pravda je, že šestatřicetiletý Švéd už má doma vystaveny tři poháry za vítězství na evropské PGA Tour. Ty vyhrál v roce 2003. Krátce potom se rozhodl, že půjde zkusit své štěstí za oceán. Asi v tu chvíli netušil, že bude muset čekat plných osm let na premiérové vítězství z US PGA Tour.

Čekání ukončil na svém 188. zámořském turnaji. "Často jsem byl velmi blízko," zavzpomínal už spokojený, "ale nikdy to nedopadlo. Přijížděl jsem domů a děti se ptaly: ´Tak co? Žádný pohár?´ Začínalo mě to trápit."

Vítězství na Travelers Championship ovšem kříží plány na rodinou dovolenou Jacobsonových, kterou měli naplánovánu na začátek července. "Chtěl jsem si dát tři týdny pauzu a potom se vrátit na AT&T," vysvětlil Švéd, "ale zdá se, že mám šanci hrát na britském The Open v Royal St. George´s. Takže ještě uvidím, jak to s tou dovolenou bude."

Tím, že splnil slib své prostřední dceři, však na sebe Fredrik Jacobson přivolal ještě další "pohromu": "Myslím, že až mé dvě další děti uvidí tu trofej, tak budou chtít pro sebe také jednu. Takže se teď budu muset snažit ještě o to víc a vyhrát minimálně ještě dvě!"

Proč ne? Fredrik Jacobson patří dlouhodobě k jedněm z nejlepších hráčů na americké PGA Tour. Zatím mu chyběl průlomový krok a ten udělal právě na Travelers Championship. Takže kdo ví – možná že těch splněných rodinných slibů bude víc.


Témata: FedEx Cup