Klára Spilková, čtvrté kolo mezinárodního mistrovství ČR na rány 2010.

Klára Spilková, čtvrté kolo mezinárodního mistrovství ČR na rány 2010. | foto: Martin Kabát

Spilková se v Tálích přiblížila postupu do finálových kol

  • 3
Česká golfistka Klára Spilková má slušnou šanci postoupit do druhé poloviny turnaje Ladies European Tour ve slovenských Tálích. V úvodním kole zahrála jeden úder nad par hřiště a je na průběžném 37. místě, které by jí v pátek stačilo k tomu, aby prošla cutem.

V čele turnaje je Angličanka Rachel Jennigsová (-5), druhá Češka Daniela Proroková (+16) je beznadějně poslední bez šancí na finále.

Šestnáctiletá Spilková byla na svém čtvrtém turnaji Ladies European Tour blízko tomu, aby pokořila par hřiště. Na posledních dvou jamkách však zahrála vždy bogey.

"Škoda. Dohrávala jsem na osmičce a devítce. A hlavně devítku nemám ráda. Tu by měli vymazat ze hřiště, loni jsem kvůli téhle jamce nepostoupila cutem. Ale jinak se mi hrálo moc dobře, myslím, že plus jedna je super výsledek. Musím říct, že tak těžké greeny, jako jsou tady, jsme letos ještě nehrály," hodnotila Klára Spilková úvodní den.

V pátek se nehodlá nechat obtočit nervozitou. "Naopak se těším. Nebudu nic riskovat, to se v prvních dvou kolech nevyplácí. A snad to vyjde," věří český talent, že cutem projde.

Ještě blíž k postupu má na domácí půdě Slovenka Zuzana Kamasová, která obešla hřiště v paru (72). "Hrálo se mi fajn, jen jsem na začátku byla nervózní, protože jsem šla ve flightu s Laurou Daviesovou a loňskou vítězkou Marií Hernandezovou," popisovala domácí naděje.

Na první jamce zahrála bogey, na dvojce dokonce double bogey. "Ten dabláč byl hodně nešťastný. Takové jsou Tále. Když člověk není na správném místě, tak je průšvih. Ale pak se to rozběhlo a nakonec je z toho slušný výsledek. Po prvním kole však nelze říct, že mám cut v kapse. Tále to můžou rychle změnit na jediné jamce," ví své Kamasová.

Jedinečné momenty zažila na podtatranském hřišti anglická amatérka Lauren Taylorová, která je sice s výkonem +2 až na 51. místě, ale na čtvrté jamce dosáhla eagle (dvě rány pod par jamky) a na následující pak předvedla zásah první ranou, tedy hole-in-one.

Turnaj vyvrcholí v neděli, vítězka soutěže s dotací 350 tisíc eur si odveze ze Slovenska šek na 52 500.

, ,