Eva Koželuhová, mistryně světa v disciplíně ski&golf.

Eva Koželuhová, mistryně světa v disciplíně ski&golf. | foto: archiv Evy Koželuhové

České medaile v kombinaci ski&golf, Koželuhová je mistryní světa

  • 0
Tři medaile získali čeští reprezentanti na mistrovství světa ve sportovní kombinaci ski&golf v rakouském Zell am See. V ženské kategorii dominovala Eva Koželuhová, která s Jiřím Jandou brala i bronz v soutěži mixů. Mezi seniory obhájil třetí místo Josef Novák.

Šampionátu, který se uskutečnil už podvanácté, se od 13. do 16. května zúčastnilo 240 závodníků z 22 zemí a ani letos mezi nimi nechyběl zástup Čechů. Výsledek se počítá jako součet lyžařské části obřího slalomu násobené čtyřmi a dvou kol golfu hraném na rány.

„Zažila jsem opět úžasný týden,“ jásala šampionka Koželuhová, která navázala na úspěchy z předchozích let a a pochvalovala si hlavně golfovou část závodu. „Poprvé jsem zahrála na velkém turnaji pod par (-2) s prvním eaglem na pětiparu.“

Prosazovali se i další Češi, čtvrtým místem dosáhl vynikajícího výsledku v kategorii profesionálů Petr Kabát a čtvrtý byl i v párech s teprve čtrnáctiletou sestrou Evy Koželuhové - Terezou.

Ostře sledovaná byla hlavně hlavní mužská kategorie. V lyžařské části na ledovci Kaprun vyhrál slovenský reprezentant a pravidelný účastník Světového poháru v alpském lyžování Adam Žampa, který zajel absolutně nejrychlejší čas 34,28 sekundy.

Celkově však už podruhé triumfoval Švéd Patrik Järbyn, někdejší vicemistr světa v super-G. Mezi brankami se propletl za 34,33 vteřiny a golfové hřiště v Zell am See zvládl po dvou kolech s výsledkem 74 a 76 ran. Vyhrál o jedinou ránu, když na osmnácté jamce proměnil dlouhý šestimetrový pat, před druhým Bernardem Neumayerem a dalším Rakušanem Johannesem Schwabem.