Erica Blasbergová.

Erica Blasbergová. | foto: Profimedia.cz

Profesionálka Blasbergová byla nalezena mrtvá. Byla to sebevražda?

  • 0
Pětadvacetiletá golfistka Erica Blasbergová byla nalezena mrtvá. Policie vede vyšetřování a příčinu smrti dosud neoznámila. Nejlepší univerzitní hráčka roku 2003 hrála na profesionálním okruhu LPGA.

Tělo bylo objeveno v jejím domě v Hendersonu v Nevadě. Otec Mel Blasberg poskytl krátké vyjádření pro místní vydání listu Press Enterprise. "Na první pohled to vypadá, že si sama sáhla na život, ale při bližším pohledu je na tom něco velmi, velmi divného."

Podle dostupných informací se policie na místo dostavila po volání na tísňovou linku, zatím ale neposkytla informace o tom, kdo telefonoval.

Hráččin agent Chase Callahan vydal prohlášení, v němž se praví, že všichni blízcí jsou událostí zdrceni: "Svět znal Eriku jako profesionální golfistku, ale ona byla víc než to. Svým rodičům milující dcerou, citlivou a věrnou přítelkyní. Měla dobré srdce a byla vděčná za to, co v životě dosáhla."

Blasbergová podřídila svůj život kariéře. Má na kontě vítězství v Laconia Savings Bank Golf Classic, turnaji série Futures, kde se představují naděje světového golfu. V roce 2004 hrála i Curtis Cup a o rok později vstoupila na LPGA Tour.

Letošní sezonu začala před dvěma týdny na Tres Marias Championship v Mexiku a skončila na děleném 44. místě. Jejím maximem bylo předloňské osmé místo na SBS Open. Byla považována za jednu z nejatraktivnějších tváří okruhu a měla smlouvu s firmou Puma. Na dotacích v kariéře vydělala 332 tisíc dolarů.

Mluvčí LPGA David Hidgon uvedl, že smrt Blasbergové ženský golf zasáhla. "Byla velice oblíbená a bude nám velice chybět. Hráčky mají v této skupině k sobě blízko a jsme smutní z toho, co se stalo," dodal.